Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva

Pedagogisch Conciërge 2

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

5.0
2016-03-14T15:19:08+00:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Praktijkgericht

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk ook!

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

5.0
2018-05-14T17:30:29+00:00

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk […]
5.0
2

De pedagogische conciërge, het gezicht van de school! Pedagogisch Conciërge 2 is een vervolg op de training pedagogisch conciërge. Deze training geeft je als conciërge nog meer handvatten om te voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden aan een pedagogisch conciërge. De conciërge is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen.

Start De cursus Pedagogisch Conciërge 1 wordt meerdere keren per jaar verzorgd
Leslocatie Utrecht (nabij Utrecht CS)
Data Woensdag 10 oktober 2018

Woensdag 21 november 2018

Cursusduur De training bestaat uit één dag
Studiebelasting n.v.t.
Niveau tekst
Deelnameprijs €295,- (deze training is vrijgesteld van BTW). Indien er meer dan 1 persoon per school wordt aangemeld wordt 10% korting verleend

Iedere leerling is anders, dat maakt de omgang met hen complexer. Een positieve benadering is erg belangrijk, de nadruk bij deze verdiepingstraining ligt op de eigen vaardigheden in een steeds veranderende school en maatschappij.

Een pedagogische conciërge beschikt over speciale vaardigheden om op de juiste manier contact te hebben met leerlingen en hoe hij/zij hen op de juiste manier kan motiveren en corrigeren. Tijdens deze cursus wordt de conciërge meer inzicht bijgebracht in pedagogisch handelen en het herkennen van afwijkend gedrag bij jongeren.

De training bestaat uit één dag. De volgende onderwerpen worden behandeld: 

  • Het opstellen van een omgangs- en handelingsprotocol voor conciërges in de school dat aansluit bij de gedragsregels van de school;
  • Hoe om te gaan in situaties met leerlingen zoals ruzie, één op één situaties (leerling-conciërge) bijvoorbeeld straffen/belonen en troosten van leerlingen, sociale media;
  • De pedagogisch conciërge als aanspreekpunt voor handhaving gedragsregels en veiligheid in de school;
  • Het coördineren van taken o.h.g.v. toezicht en veiligheid (inzet stewards, surveillance e.d.);
  • Hospitality (gastheerschap) als onderdeel van de functie pedagogisch conciërge;
  • Verdieping gespreksvaardigheden en pedagogisch handelen voor gevorderen.

Daarnaast biedt de bijeenkomst conciërges de mogelijkheid met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.

tekst

Kosten:

De cursus Pedagogisch Conciërge 2 bestaat uit twee dagdelen (een werkdag van 9:30u tot 16:30u) en de kosten bedragen €295,- (deze training is vrijgesteld van BTW). Indien er meer dan 1 persoon per school wordt aangemeld wordt 10% korting verleend. Inclusief materialen, uitgebreide lunch en koffie/thee.

Bij lidmaatschap Beroepsgroep OOP of Vakbond wordt 5% korting verleend.

Locatie: opleidingscentrum Utrecht (nabij Utrecht CS).

Na de bijeenkomst ontvangt u tevens een certificaat van deelneming
Deelname is mogelijk op onderstaande datum:

  • Woensdag 10 oktober 2018
  • Woensdag 21 november 2018

Na inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.