BBL-traject Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 met baangarantie!

BBL-traject gpm | kinderopvang, vacature

Is het jouw droom om te werken in de kinderopvang, maar heb je daar geen diploma voor? Dan is dit jouw kans! Wasko bied je een betaalde (BBL-traject), verkorte opleiding van 12 maanden aan. Je start meteen met werken op de groep en kan jouw opgedane kennis dus al snel toepassen in de praktijk. Een win-win situatie!

BBL-Traject-Vacature-zijinstromer-gespecialiseerd-pedagogisch-medewerker-wasko

Jouw baan als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (GPM):

 • Zorgdragen dat Wasko kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen;
 • Organiseren van ontwikkelingsgerichte activiteiten;
 • Bieden van persoonlijke aandacht en positief communiceren naar de kinderen;
 • Opbouwen van goede en warme contacten met ouders en leerkrachten;
 • Creëren van een veilig en pedagogisch verantwoorde groepsruimte.

ONS DNA 

Wasko is dé maatschappelijke en regionale kinderopvangorganisatie in de Alblasserwaard. We bieden alle soorten kinderopvang aan op meer dan 50 locaties in Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Molenlanden. We zijn een ambitieuze organisatie waarbij veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Diversiteit vinden we daarom belangrijk, zodat we elk talent ten volste kunnen benutten. Het samen zelf doen binnen onze organisatie biedt ons ruimte om sneller te schakelen en oog voor ieders inbreng en idee. Hierdoor verbeteren we continu onze kwaliteit. Hier wil je onderdeel van worden!

JOUW DNA

Als pedagogisch medewerker in spé heb je vanzelfsprekend passie om met kinderen ontwikkelingsgericht te werken. Je bent leergierig, intrinsiek gemotiveerd, flexibel en betrokken. Je draagt eigenaarschap voor je werk en studie. Het BBL-traject is intensief, dus ben je een doorzetter. Je kunt inspelen op de behoeften en stelt veiligheid en ontwikkeling van kinderen voorop. Het BBL-traject gaat begin september 2021 van start. Je bent tijdens dit traject 40 uur per week actief met stage en (zelf-) studie. Je gaat 3 à 4 dagen per week werken binnen Wasko en je krijgt een locatie aangewezen, waar je de theorie meteen in de praktijk kan brengen.

Een minimum eis voor dit BBL-traject is het beschikken over een afgeronde opleiding, zoals MBO-3, óf HAVO/VWO. Ervaring in de kinderopvang is niet vereist. Je bent woonachtig in de vestigingsregio van Wasko. Je bent in bezit van eigen vervoer, bij voorkeur in het bezit van een auto.

De vele voordelen van deze baan:

 • De kans om minimaal 20 uur per week aan het werk te gaan als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker;
 • Een betaalde en erkende BBL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker op niveau 4;
 • Een betrokken- en professionele werkgever die sterk geworteld is in de regio en klaar staat om je te begeleiden tot volwaardig Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker;
 • PFZW Pensioenregeling;
 • Fietsregeling;
 • Reiskostenvergoeding, ongeacht het aantal kilometers;
 • Onderdeel worden van de Wasko familie van circa 400 medewerkers op 50+ locaties.

JOUW groeipad

Gedurende jouw studie word je begeleid door Cathy de Bruin, de praktijkopleider, en je werkbegeleider op de groep. Nadat je bent gediplomeerd, wordt dit natuurlijk gevierd ; )

Voor een periode van minimaal 6 maanden, word je ingezet in de flexpool van Wasko. Je gaat werken op verschillende locaties en opvangsoorten, zoals de dagopvang, de peuteropvang, de vakantieopvang of de buitenschoolse- en tussenschoolse opvang. Je bent flexibel inzetbaar op meerdere locaties en je bent bereid hiervoor te reizen. Na deze periode kun je ervoor kiezen om in de flexpool te blijven of door te stromen naar een vaste locatie binnen Wasko.

BBL-Traject bij Wasko: Jouw droombaan

Wil je meer weten over dit BBL-traject, aarzel dan niet contact op te nemen met Cathy de Bruin. Zij is bereikbaar op 06-31959398. Cathy is ook bereikbaar via WhatsApp.

Wil je direct solliciteren, stuur dan een recent cv naar sollicitatie@wasko.nl, onder vermelding van BBL-traject. De sluitingsdatum van deze vacature is 7 mei 2021.

Een videosollicitatie, een kennismakingsgesprek en een e-assessment vormen het werving en selectieproces.