Opleiding EHBO bij Kinderen (EHAK, Eerste Hulp bij Ongelukken bij Kinderen)

 

Iedere Pedagogisch Medewerker moet beschikken over een diploma kinder EHBO. Logisch, als pedagogisch medewerker ben je er ook voor de veiligheid van kinderen. Ook voor andere personen die werken met kinderen is de kennis over kinder EHBO erg belangrijk.

Variva verzorgt de trainingen kinder EHBO op haar opleidingslocaties in Utrecht, Den Haag en Eindhoven.

Het betreft twee avonden inclusief een (praktijk)examen dat op de tweede avond ook wordt afgenomen. Vooraf sturen we je een reader toe met alle theoretische informatie. Die bestudeer je vooraf thuis. Indien je verhinderd ben op één van de avonden bestaat eenvoudig de mogelijkheid tot nieuwe deelname zonder extra kosten.

Omdat wij de opleiding kunnen combineren met het rooster van onze eigen (volwassen) studenten bedragen de kosten slechts € 85,-. Hiermee zijn wij de goedkoopste aanbieder van Nederland!

De opleiding wordt verzorgd volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Als gastouder, of instelling, is een certificaat hiervan verplicht. De kosten van het certifictaat (Oranje Kruis) bedragen € 15,-.

 

Herhaling EHBO bij Kinderen

Een certificaat van het Oranje Kruis is twee jaar geldig. Het is natuurlijk goed om je kennis op peil te houden en je vaardigheden te oefenen. Vandaar dat een certificaat twee jaar geldig is en herhaling wordt aangeboden.
Herhaling is mogelijk op één avond en kost € 45,-

Voor Kinder EHBO is géén btw van toepassing en hoef je dus niet te betalen.


Het programma:

In de opleiding wordt aandacht besteed aan de verschillende ontwikkelingsstadia van zuigelingen en kinderen, de omgeving en welke maatregelen je kunt nemen om de veiligheid van kinderen te vergroten. Ook komen kinderziektes aan bod en hoe hierbij te handelen.

Tijdens de opleiding leer je hoe je eerste hulp kun verlenen bij:

- botbreuken

- tandletsel

- brandwonden

- kneuzing en verstuiting

- shock / bewustzijnstoornissen

- koortsstuipen

- vergiftingen

- oogletsel

- stoornissen in de ademhaling

Ook wordt aandacht besteed aan reanimatie en natuurlijk ook preventie.

We zien je graag verschijnen op één van onze EHBO avonden!