Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva

Pedagogisch beleidsmedewerker / coach

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

5.0.0
2016-03-14T15:19:08+02:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Praktijkgericht

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk ook!

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

5.0.0
2018-05-14T17:30:29+02:00

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk […]
10
2

Tijdens deze leergang PEDAGOGISCH BELEIDSMEDEWERKER / COACH leer je hoe je coacht om de pedagogische kwaliteit te vergroten van medewerkers die werken met  kinderen van 0-13 jaar. Een belangrijk leerdoel is het concreet stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers in het werken aan de vier pedagogische kerndoelen en het pedagogisch beleidsplan van de lerende organisatie.

Start najaar 2019
Leslocatie Utrecht (nabij Utrecht CS)
Data woensdagen of vrijdagen (zie data)
Cursusduur zes maanden
Studiebelasting 7 uur per bijeenkomst, 6 uur zelfstudie
Niveau MBO4 Plus / HBO
Deelnameprijs € 1.395,-

Tijdens deze leergang PEDAGOGISCH BELEIDSMEDEWERKER / COACH leer je hoe je coacht om de pedagogische kwaliteit te vergroten van medewerkers die werken met  kinderen van 0-13 jaar. Een belangrijk leerdoel is het concreet stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers in het werken aan de vier pedagogische kerndoelen en het pedagogisch beleidsplan van de lerende organisatie.

Je leert manieren om ontwikkelingsgerichte feedback te geven en hoe je gedrag van medewerkers bespreekbaar maakt. Je blijft hierbij oog houden voor de kwaliteiten van de medewerker. Je werkt op methodische wijze aan de ontwikkeling van medewerkers door samen met de medewerker vooraf een coachingsplan op te stellen. Ook leer je omgaan met weerstand, confronteren en spiegelen van gedrag.

Onze opleiding ‘pedagogisch beleidsmedewerker / coach’ geeft de mogelijkheid om als pedagogisch beleidsmedewerkers/coaches ook jouw talenten en kwaliteiten optimaal in te zetten voor kwalitatieve en verantwoorde kinderopvang.

Deze opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf ook in de praktijk actief zijn, zodat zij gemakkelijk de verbinding vanuit de theorie leggen met de beroepspraktijk.

De combinatie van het volgen van de bijeenkomsten, het maken van ontwikkelingsgerichte praktijkopdrachten, het enthousiasme van de docent en de intervisie met medestudenten zorgen ervoor dat je leerervaringen optimaal zijn!

Deze leergang wordt verzorgd door ervaren docenten/trainers die zelf ook in de praktijk actief zijn, zodat zij gemakkelijk de verbinding vanuit de theorie leggen met de praktijk.

De combinatie van het volgen van de bijeenkomsten, het maken van ontwikkelingsgerichte praktijkopdrachten, het enthousiasme van de docent en de intervisie met medestudenten zorgen ervoor dat je leerervaringen optimaal zijn! Natuurlijk staat in alle bijeenkomsten jouw persoonlijke ontwikkeling als pedagogisch coach centraal.


De leergang bestaat uit de volgende bijeenkomsten:

Bijeenkomst 1: Pedagogische visies, de 4 pedagogische kerndoelen en jouw rol als pedagogisch beleidscoach. En het opstellen van                                    jouw persoonlijk ontwikkel plan.


Bijeenkomst 2: Plan voor het individu, gespreksvaardigheden en individuele coaching.


Bijeenkomst 3: Coachingsvaardigheden, observeren van medewerkers en gedrag bespreekbaar maken.


Bijeenkomst 4: Ontwikkeling stimuleren van interactievaardigheden, aansluiten bij leerstijlen.


Bijeenkomst 5: De lerende organisatie, een krachtig team + intervisie.


Bijeenkomst 6: Confronteren, spiegelen en beïnvloeden. + intervisie.


Bijeenkomst 7: Assessment gesprek a.d.h.v. opdrachten en leerproces reflectieverslag

Deze praktijkgerichte leergang is speciaal bedoeld voor pedagogisch medewerkers met een niveau 4 diploma die een volgende stap in hun loopbaan willen zetten en straks willen functioneren als pedagogisch beleidsmedewerker op MBO+ niveau. Daarbij gaat je voorkeur uit naar het coachen van pedagogisch medewerkers binnen die functie. Dit traject is ook ontwikkeld voor mensen die eerder in de kinderopvang hebben gewerkt en daarin nu willen terugkeren als pedagogisch beleidsmedewerker/coach. En voor HBO-ers die als pedagogisch coach willen gaan werken.

De leergang is speciaal ontwikkeld op basis van de kwalificatie-eisen pedagogisch beleidsmedewerker/coach vanuit het FCB service document van de cao Kinderopvang. De leergang is FCB geaccrediteerd. 

Je toont aan dat je aan deze kwalificatie-eisen voldoet door het opstellen van jouw persoonlijk ontwikkelplan (POP) bij de start en door je leerproces te beschrijven gedurende de 6 maanden van dit traject. Je werkt aan ontwikkelingsgerichte praktijkopdrachten en je beschrijft  je leerproces in reflectieverslagen. Deze maken onderdeel uit van je POP.

VOOROPLEIDING

Deze leergang is op MBO 4 Plus/HBO niveau.

Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je minimaal te beschikken over een diploma op minimaal mbo-niveau 4 (S)PW of hoger.

Start najaar 2019:

 • Bijeenkomst 1: woensdag 2 of vrijdag 4 oktober
 • Bijeenkomst 2: woensdag 6 of vrijdag 8 november
 • Bijeenkomst 3: woensdag 27 of vrijdag 29 november
 • Bijeenkomst 4: woensdag 11 of vrijdag 13 december
 • Bijeenkomst 5: woensdag 15 of vrijdag 17 januari
 • Bijeenkomst 6: woensdag 29 januari of vrijdag 31 januari
 • Bijeenkomst 7: assessmentgesprek (nog in te plannen)

Start 202o:

 • Bijeenkomst 1: woensdag 26 of vrijdag 28 februari
 • Bijeenkomst 2: woensdag 18 of vrijdag 20 maart
 • Bijeenkomst 3: woensdag 15 of vrijdag 17 april
 • Bijeenkomst 4: woensdag 13 of vrijdag 15 mei
 • Bijeenkomst 5: woensdag 10 of vrijdag 12 juni
 • Bijeenkomst 6: woensdag 24 of vrijdag 26 juni
 • Bijeenkomst 7: assessmentgesprek (nog in te plannen)

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.