Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva

E-learning Edu Academy

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Variva Edu Academy
5.0
2016-03-14T15:19:08+02:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Praktijkgericht

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk ook!

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Variva Edu Academy
5.0
2018-05-14T17:30:29+02:00

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk […]
5
2
Variva Edu Academy

E-learning Variva Edu Academy

Verdieping, verbreding en verdere professionalisering

Online cursus Diversiteit

Diversiteit staat voor verscheidenheid en variatie. Onder diversiteit verstaan we in het kader van deze cursus, die afgeleid is van het MBO keuzedeel,  verschillen tussen mensen op basis van culturele achtergrond, sekse, leeftijd, levensovertuiging, leef- of opvoedingsstijl, samenlevingsvorm, seksuele geaardheid, sociaal-maatschappelijke positie, het al dan niet hebben van een beperking of gedragsprobleem, of welk ander verschil ook.

Online cursus Doorstroom HBO

Welkom bij jouw ambities en de cursus  ‘Doorstroom HBO Mens en Maatschappij’. Deze cursus is bedoeld om je voor te bereiden op een Hbo-opleiding binnen het domein Mens en Maatschappij. Help jij graag andere mensen en ben je altijd al maatschappelijk betrokken met een gevoel voor rechtvaardigheid? Dan zou een Hbo-opleiding binnen het domein Mens en Maatschappij wellicht iets voor jou zijn!

Online cursus BSO 4-8 jaar

In Nederland is er veel vraag naar pedagogisch medewerkers die zich verder verdiepen in het werken op de BSO met kinderen van  4 tot 8 jaar. Steeds meer scholen hanteren een continurooster, waardoor de kinderen meer tijd op de BSO doorbrengen. Hierdoor groeit de vraag naar pedagogisch werkers die jonge kinderen een aantrekkelijk buitenschools aanbod kunnen doen.

Online cursus BSO 8-12 jaar

In Nederland is er veel vraag naar pedagogisch medewerkers die zich verder verdiepen in het werken op de BSO met kinderen van 8 tot 12 jaar.
In deze cursus komen alle belangrijke thema’s aan bod die je nodig hebt om te kunnen werken met deze doelgroep. Zo start je de cursus met je verder te verdiepen in de ontwikkeling die kinderen in deze leeftijd doorlopen.

Online Cursus Combifunctionaris IKC / Brede school

Veel mensen zijn van mening dat het IKC (Integraal kindcentrum) de toekomst is. In Nederland is er daarom vraag naar pedagogisch medewerkers die gespecialiseerd zijn in het werken op een Integraal kindcentrum (IKC)/brede school. In deze cursus komen alle belangrijke thema’s aan bod die je nodig hebt om goed te kunnen werken in een IKC.

Online Cursus Nederlands 3F

Taal is de sleutel tot leren. Je taalniveau Nederlands is daarom erg belangrijk. Zo moeten vanaf 2023 alle pedagogisch medewerkers in de kinderopvang beschikken over taalniveau 3F voor de mondelinge vaardigheden. Lezen en schrijven is nog vastgesteld op taalniveau 2F.

Online Cursus Expressief Talent

Als je kiest voor de cursus Expressief talent kun je daar verschillende redenen voor hebben. Misschien vind je het heel leuk om op verschillende manieren expressief en creatief bezig te zijn. Of  vind je het juist heel belangrijk om dit bij kinderen te stimuleren, maar zeg je van jezelf dat je helemaal niet creatief bent.

Online-cursus-Jeugd-en-opvoedhulp-variva-edu-academy

Online Cursus Jeugd- en opvoedhulp

Jeugd- en opvoedhulp doet er toe!  dat vinden we met zijn allen. Kijk maar eens naar de uitgebreide berichtgeving in de media over het onderwerp Jeugd- en opvoedhulp. We zien een ontwikkeling waarin kinderen en jongeren met een specifieke begeleidingsbehoefte en/of hulpvraag, langer in het reguliere onderwijs verblijven of binnen de reguliere opvang.

Online-cursus-VVE---ontwikkelingsgericht-werken-in-de-Voor--en-Vroegschoolse-Educatie-variva-edu-academy

Online Cursus VVE – Ontwikkelingsgericht werken in de Voor- en Vroegschoolse educatie

In deze cursus komen alle belangrijke thema’s aan bod die je nodig hebt om te kunnen werken in VVE.  Zo start je de cursus met het verdiepen in wat vve inhoudt en wat de achtergrond van VVE is. Je maakt ook kennis met verschillende VVE-programma’s. Veel instellingen in Nederlands vragen om een certificaat van basis-bekwaamheid VVE.