Nascholing Combifunctionaris IKC / Brede school

Online Cursus | E-learning

Veel mensen zijn van mening dat het IKC (Integraal kindcentrum) de toekomst is. In Nederland is er daarom vraag naar pedagogisch medewerkers die gespecialiseerd zijn in het werken op een Integraal kindcentrum (IKC)/brede school. In deze online nascholing Combifunctionaris IKC / Brede school komen alle belangrijke thema’s aan bod die je nodig hebt om goed te kunnen werken in een IKC.

Nascholing-Algemeen-Combifunctionaris-IKC-brede-school

Stageduur

Geadviseerd minimaal 55 uur.

}

Duur cursus

De licentie van de e-learning is 6 maanden geldig. De e-learning duurt +/- 8 uur.

Niveau

MBO Niveau 4

Certificering

Dit MBO keuzedeel is crebo erkend.
Na afronding e-learning en examinering ontvang je een instituutscertificaat van Variva Edu Academy..

Over de e-learning 
Combifunctionaris IKC / Brede School

Algemeen

Je start de digitale nascholing met het verdiepen in wat een IKC is, wat het doel en de meerwaarde is ten opzichte van traditioneel georganiseerde kinderopvang en basisonderwijs. Je komt erachter wat talentherkenning inhoudt en gaat je verdiepen in verschillende pedagogische visies. De koppeling naar jouw beroepspraktijk staat centraal.

In de tweede module leer je meer over doorlopende leerlijnen. Je gaat kijken naar de ontwikkelingsmijlpalen van kinderen van 0-13 jaar en onderzoekt welke kennis en vaardigheden er aan bod komen via de kinderopvang of het onderwijs op een bepaalde leeftijd.

In de derde module ga je aan de slag met verschillende onderwerpen die betrekking hebben met het werken binnen een IKC. Je komt erachter welke taken en competenties horen bij de functie van een combifunctionaris, je leert over effectief communiceren naar kinderen, collega’s en professionals, hoe je af kunt stemmen met collega’s en betrokkenen, wat een dagarrangement inhoudt en krijg je handvatten om een passend activiteitenprogramma samen te stellen.

In de laatste module houd je je bezig met de vraag wat jouw expertise is, wat je grenzen zijn en hoe je die kunt communiceren. Ter afsluiting behandelen we hoe je jezelf blijft uitdagen en ontwikkelen in je vakgebied.

Genoeg te doen dus in het Integraal kindcentrum en de brede school!

  Studieprogramma

  INHOUD VAN DE CURSUS

  De nascholing bestaat uit 4 modules en 6 lessen. In de online nascholing krijg je theorie en opdrachten aangeboden. De e-learning sluit je af met een kennistoets.

  In deze scholing komen alle belangrijke thema’s aan bod die je nodig hebt om goed te kunnen werken in een IKC.
  Zo start je de scholing met het verdiepen in wat een IKC is en wat het doel en de meerwaarde van een IKC is ten opzichte van traditioneel georganiseerde kinderopvang en basisonderwijs. Daarnaast komt je erachter wat talentherkenning inhoudt en ga je je verdiepen in verschillende pedagogische visies. De koppeling naar jouw beroepspraktijk staat centraal.
  In de tweede module leer je meer over doorlopende leerlijnen. Je gaat kijken naar de ontwikkelingsmijlpalen van kinderen van 0-13 jaar en onderzoekt welke kennis en vaardigheden er aan bod komen via de kinderopvang of het onderwijs op een bepaalde leeftijd.

  In de derde module ga je aan de slag met verschillende onderwerpen die betrekking hebben met het werken binnen een IKC. Zo leer je: welke taken en competenties er horen bij de functie van een combifunctionaris, hoe je effectief kunt communiceren naar kinderen, collega’s en professionals en hoe je kunt afstemmen met collega’s en betrokkenen. Daarnaast leer je wat een dag arrangement inhoudt en worden er handvatten gegeven om een passend activiteitenprogramma samen te stellen.

  In de laatste module houd je je bezig met de vraag wat jouw expertise is, wat je grenzen zijn en hoe je die kunt communiceren. Ter afsluiting behandelen we hoe je jezelf kunt blijven uitdagen en ontwikkelen in je vakgebied.

  STAGE LOPEN

  Voor het goed doorlopen van deze scholing en het kunnen maken van de praktijkopdrachten wordt geadviseerd om 55 uur over 3 maanden stage te lopen gedurende het volgen van de scholing. Dus vanaf de start van de cursus tot en met het behalen van de kennistoets. Hoe lang je over de scholing doet kun je zelf bepalen en met je stageplek afspreken (de licentie van de e-learning is 6 maanden geldig). Je stageplek moet een organisatie zijn waar je kunt werken op een IKC of brede school. Je stageplek mag ook de plek zijn waar je al werkzaam bent.

  VERWACHTING STAGEPLEK

  Van je stage wordt verwacht dat er een stagebegeleider wordt aangewezen. Je stagebegeleider geeft jouw feedback op je handelen in de praktijk. Daarnaast wordt er verwacht dat je met je stagebegeleider opdrachten uit de online nascholing kunt doorspreken en om gerichte feedback kan vragen. Je stagebegeleider kijkt geen opdrachten binnen de e-learning na.

  Studiebelasting

  E-learning: +/- 8 uur

  Stage: geadviseerd minimaal 55 uur

  Certificering

  Na afronding e-learning ontvang je een instituutscertificaat van Variva Edu Academy.

  Kosten

  Lesgeld € 180,-

  (Vrijgesteld van BTW)

  Voor organisaties kunnen we deze module kosten neutraal aanbieden! Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden.