Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva

Helpende Zorg & Welzijn / Gastouder

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Variva Edu Academy
5.0
2016-03-14T15:19:08+02:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Praktijkgericht

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk ook!

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Variva Edu Academy
5.0
2018-05-14T17:30:29+02:00

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk […]
5
2
Variva Edu Academy

Helpende zorg & Welzijn / Gastouder

Variva Edu Academy verzorgt MBO-opleidingen voor volwassen. We hebben hierin veel ervaring en zien dat veel volwassenen al beschikken over jarenlange ervaring en functioneren op een niveau dat heel goed past bij een MBO-diploma.

Daarom biedt Variva een mogelijkheid voor personen met werkervaring dit te vertalen naar een MBO-diploma. Heb je geen (of weinig) praktijkervaring? Dan bieden we tevens een interessant opleidingstraject!

Vacature Amsterdam
Start flexibel / doorlopend
Leslocatie Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht (nabij Utrecht CS)
Lesdagen per maand 2 tot 4 avonden (afhankelijk van je ervaring)
Stageduur minimaal 12 uur per week
Duur opleiding flexibel (6 tot 12 maanden)
Niveau MBO niveau 2
Diploma Helpende Zorg & Welzijn (erkend door het Ministerie van Onderwijs)

Waarderen van praktijkervaring naar een MBO-diploma

We maken dus verschil in twee routes:

  1. Je beschikt wel over ruime praktijkervaring (tenminste 2 jaar) als Helpende Zorg en Welzijn / Gastouder en je maakt, na een schriftelijke kennistoets alleen de examens.
  2. Je beschikt niet over ruime praktijkervaring als gastouder en je volgt (een deel van) de opleiding en maakt daarna de schriftelijke kennistoets en de examens.

Je beschikt wel over ruime werkervaring

Tijdens een telefonisch intake bepalen we of je voldoende praktijkervaring hebt en of je over voldoende niveau beschikt om de examens direct te kunnen maken. Als dat niet zo is krijg je advies hoe je zelf actie kunt ondernemen of (een deel van) de opleiding kunt volgen.

Je beschikt niet over ruime werkervaring

Je doorloopt een telefonische intake en tijdens de intake stellen we vast welke delen van opleiding je volgt. Afhankelijk van de te volgen onderdelen heb je minimaal 2 en maximaal 4 avonden per maand les over een periode van 6 maanden. Als je voldoende lessen hebt gevolgd kun je, na een positief advies van je docent en begeleider op je werkplek, de examens gaan maken.

Variva biedt gastouders een UNIEKE mogelijkheid om zich te professionaliseren. Je kunt laten zien wie je bent en wat je kunt en dit omzetten naar een MBO-diploma! Daarnaast bieden we de mogelijkheid tot verdieping en verbreding in het beroep. Dat maakt onderdeel uit van bovenstaand traject waarop je zelf invloed hebt. Dit zijn keuzedelen van de opleiding.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Persoonlijk Profileren / Gastouder
  • De mogelijkheid om Nederlands op een hoger niveau (3F) te behalen
  • Arbo en kwaliteitszorg

OPLEIDING, STAGE EN DIPLOMERING

Opleidingsniveau: MBO niveau 2

Erkend door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen

Vooropleiding: lbo/vbo/ mavo diploma of vergelijkbaar;
Indien je niet beschikt over een juiste vooropleiding wordt bij intake je geschiktheid voor de opleiding vastgesteld. Je moet dan rekening houden met een langere opleidingsduur.

Studieduur: flexibel (6 tot 12 maanden)

Stageduur: minimaal 12 uur per week


NEDERLANDS EN REKENEN

Je maakt centrale examens Nederlands en rekenen op één van de locaties van Variva (wij beschikken over opleidingslocaties in grote steden). Voor Nederlands dien je het cijfer 5 te halen (niveau 2F). Rekenen telt (nog) niet mee voor het behalen van je dipoma.

PRAKTIJKEXAMENS

Deze bestaan uit opdrachten die je uitvoert tijdens je werk. Tijdens de uitvoering hiervan word je geobserveerd. Daarnaast maak je een werkplanning en is er een examengesprek. Onze examinator beoordeelt je resultaten samen met een examinator uit je eigen beroepspraktijk.

KOSTEN

Lesgeld: € 1.280,- | Toetsing- licentiekosten € 450,- | Examengeld € 450,- | Inschrijfkosten: €90,-

De kosten voor de boeken van de opleiding (inclusief readers) bedragen € 90,-

Het lesgeld van € 1.280,- komt te vervallen als je al ruime praktijkervaring hebt en geen lessen hoeft te volgen. Dit wordt beoordeeld a.d.h.v. een intakegesprek/intaketoets.

Variva leidt veel volwassen op tot pedagogisch medewerker in instellingen en in kinderopvang. Helpende Zorg en Welzijn / Gastouder kan voor jou een mooie start betekenen in het pedagogische werkveld.


AANMELDEN

In het hoofdmenu van deze website is er een mogelijkheid tot aanmelden/inschrijven. Dit is altijd vrijblijvend en wij nemen vervolgens contact me je!

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.