Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspanne gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden.De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Annelies te Baerts

Pedagogisch werk kinderopvang niveau 4

Tijdens de stage  ben ik positieve ervaringen op gaan bouwen en daardoor groeide mijn zelfvertrouwen. Het volgen van de opleiding pedagogisch werk kinderopvang niveau 4 en het maken van een portfolio heeft mij, zowel persoonlijk en als beroepsoefenaar,  veel opgeleverd. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten, maar ik weet ook waar mijn valkuilen liggen. Deze waardevolle inzichten kan ik goed gebruiken in mijn toekomst en neem ik dus.

Jacqueline Cronenberghs

Onderwijsassistent

De drempel om een opleiding te gaan volgen, was voor mij erg hoog, omdat het 33 jaar was geleden dat ik een opleiding had gevolgd. Ik ben blij dat ik de opleiding heb gevolgd bij Variva, er werd op een fijne en duidelijke wijze lesgegeven. Ook was er voldoende ruimte om vragen te stellen. Ik voelde me binnen een paar weken prima op mijn plek, mede dankzij mijn medestudenten. Tijdens de interessante lesavonden kregen we wisselend les verschillende docenten. Die afwisseling van docenten was erg fijn, want ze gaven allemaal op hun eigen manier les. Tijdens mijn opleiding heb ik voortdurend met anderen, van anderen en door anderen geleerd en ik besef dat dat ik  een behoorlijke persoonlijke en professionele groei heb doorgemaakt. Ik weet nu dat ik op de goede weg qua leren, maar dat je in het onderwijs nooit bent uitgeleerd.

Kelly Cossu

Post MBO Remedial Teaching

De POST MBO training Ondersteuning bij Remedial Teaching is erg leerzaam. De enthousiaste docente zorgt voor veel interactie en leuke opdrachten. De training is handig voor onderwijsassistenten, omdat het net wat meer in gaat op het didactische aspect. Je leert ‘out of the box’ te denken om zo leerstof op een nieuwe, interessante en leuke manier aan te kunnen bieden aan leerlingen. De training is zeker een aanrader!

Khadija Vaessen

Pedagogisch werk kinderopvang niveau 3

Mijn keuze viel op Variva Opleidingen omdat deze opleiding goed te combineren is met mijn gezin. Mijn ervaring met Variva is goed. De lessen zijn duidelijk en goed te volgen. Ik voel me op mijn gemak in de klas daardoor durf ik aan te geven als ik iets niet snap. Ik kom graag naar de lessen en  ze zijn altijd leerzaam. Ik heb de leerkrachten als heel deskundig ervaren. De groep medestudenten is betrokken en hecht. De sfeer is goed. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn studiejaar.  

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / conciërge

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk ook! 

Natascha de Leeuw

Pedagogisch werk jeugdzorg niveau 4

Met veel plezier heb ik mijn diploma PW Jeugdzorg bij Variva behaald. De docenten beschikken over veel vakkennis en zijn in staat om de lessen op een toegankelijk en laagdrempelige manier aan te bieden. Daarnaast sloten de lessen goed aan op de praktijk. Het was een zeer leerzaam jaar, waar ik met een tevreden gevoel op terugkijk.

Bas Voogt

Onderwijsassistent

Voor mijn functie als praktijkleermeester Horeca op praktijkschool de Einder was het behalen van de MBO 4 opleiding Onderwijsassistent noodzakelijk. Variva bood mij de kans om dit diploma binnen een jaar te halen! De lessen werden gegeven door enthousiaste, kundige en zeer behulpzame docenten. Omdat ik als praktijkleermeester Horeca geen klassikale lessen geef werd in overleg met mijn praktijkbegeleider en Variva gekeken naar een passende oplossing. Studeren bij Variva heb ik als leerzaam en vooral heel praktisch ervaren, ik kon immers mij werk en het studeren combineren.