Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva
Pedagogisch Concierge

Update m.b.t. corona-virus en maatregelen VARIVA

Beste student, (en andere betrokkenen bij ons onderwijs)

Afgelopen vrijdag hebben we jullie laten weten dat  de leslocaties zijn gesloten. Cf. de richtlijnen van het RIVM blijft dit zo in ieder geval tot en met 6 april. Ook zijn veel bpv instellingen gesloten of zijn geopend maar met een beperkt aantal kinderen.

We hebben de volgende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de studenten hierdoor zo weinig mogelijk vertraging op zullen lopen:

Lessen:

  • De reguliere lessen worden tot 6 april digitaal aangeboden; hierover zijn alle studenten al geïnformeerd. De eerste ervaringen die we hierin hebben opgedaan zijn positief;
  • Docenten zullen met hun studenten afspraken maken over telefonische bereikbaarheid bij vragen.

Extra lessen:

  • De extra lessen Nederlands / Engels / Rekenen zullen ook digitaal worden aangeboden. Begin volgende week ontvang je hier nadere informatie over. Daarnaast staat in de studiemodule in de map Nederlands / Engels studiewijzers met informatie als voorbereiding op de examens.

BPV (stage):

  • Als je wel stage volgt of werkt  (ook bij instellingen waar minder kinderen worden opgevangen dan normaal) dan kunnen de bpv- opdrachten en examens in overleg met de bpv instelling / werkgever op de normale wijze worden uitgevoerd;
  • Als je geen stage volgt of werkt i.v.m. sluiting van je bpv-instelling dan worden de praktijkexamens uitgesteld;
  • In de slb opdracht kan je verantwoorden welke uren stage is gevolgd en welke uren niet gemaakt kunnen worden. Wij zullen pragmatisch en coulant omgaan met de mogelijke gevolgen.

Examens:

  • De mondelinge examens (Nederlands en/of Engels) en CGI gesprekken die de komende weken gepland staan zullen digitaal plaatsvinden. Als dit op jou betrekking heeft ontvang je hier bericht van. De roosters die inmiddels verstuurd waren, zullen aangepast worden;
  • De Centrale examens Nederlands / Engels / Rekenen en de schrijftoetsen Nederlands en Engels worden uitgesteld tot na 6 april.

Deze maatregelen gelden voorlopig tot 6 april en wij volgen, net zoals alle andere organisaties,  de richtlijnen van het RIVM hierin. Voorafgaand 6 april zullen we iedereen informeren over de verdere voortgang van het onderwijs en de examinering.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich ervan bewust is dat we in deze periode er alles aan zullen doen om eventuele studievertraging te beperken.

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Variva Edu Academy
5.0
2016-03-14T15:19:08+02:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Goede begeleiding Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau. Corina Boerefijn Onderwijsassistent […]

Praktijkgericht

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk ook!

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Variva Edu Academy
5.0
2018-05-14T17:30:29+02:00

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Praktijkgericht Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik […]
5
2
Variva Edu Academy