Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva

Vacature: Omscholen naar een baan in de kinderopvang met SKPC?

Volwaardig MBO diploma pedagogisch medewerker niv. 3 in 1 jaar met baangarantie!

Heb jij je altijd al willen omscholen naar een baan waarin je écht iets kunt betekenen voor kinderen? Is het tijd voor een nieuwe stap in je loopbaan of wil je opnieuw de arbeidsmarkt op gaan? Eind januari 2019 starten kinderopvangorganisaties SKV (Vianen), SKCN (Leerdam) en SKPC in samenwerking met opleidingspartner Variva een incompany traject met 18 studenten. De kosten van de opleiding worden door de kinderopvangorganisaties betaald.
In 12 maanden behaal je een volwaardig MBO diploma pedagogisch medewerker niveau 3 en ben je gegarandeerd van een baan bij een van de genoemde kinderopvangorganisaties.
Wacht dus niet langer en grijp deze kans! Ben je enthousiast geworden? Op  26 november a.s.  aanstaande organiseren wij een open avond waar je van harte welkom bent! Op deze avond kun je je tevens gelijk aanmelden voor de opleiding.

Stage en leer-arbeidsovereenkomstAls Pedagogisch medewerker OVO (Overige Vorm van Opleiden, ook wel 3e leerweg genoemd) combineer je werken en leren. Gedurende de 1e helft van je opleiding loop je 24 uur stage bij een van de kinderopvangorganisaties (m.u.v. schoolvakanties). Hiervoor ontvang je een stagevergoeding van € 40,- per stagedag per maand (voorbeeld: je loopt 24 uur stage verdeeld over 3 dagen per week; je ontvangt € 120,– stagevergoeding per maand). Na het behalen van de 1e twee deelexamens wordt je een leer-arbeidsovereenkomst voor 12 – 20 uur per week voor de duur van de verdere opleiding aangeboden door de kinderopvangorganisatie waar je je stage hebt volbracht. Je treedt dan in dienst bij de kinderopvangorganisatie en vanaf dat moment is de CAO Kinderopvang van toepassing. Je bent dan als ‘pedagogisch medewerker in opleiding’ onder begeleiding inzetbaar op een groep.
Na het behalen van je diploma, heb je een baangarantie voor 1 jaar, in principe bij de kinderopvangorganisatie waar je stage hebt gelopen.

De opleiding

Naast stage/werken volg je uiteraard ook een opleiding. Gedurende 1 avond van 4 uur per week krijg je les van docenten en besteed je ongeveer 8 uur per week aan zelfstudie.
In 1 jaar leer jij alles over het werk bij een kinderopvangorganisatie. Je leert hoe je een bijdrage aan de opvoeding en verzorging van de kinderen kunt leveren en op welke manier je hen een emotioneel veilige en stimulerende omgeving kan bieden. Het (spelenderwijs) stimuleren van de cognitieve, motorische, sociale, creatieve, emotionele en taalontwikkeling van kinderen en het leren aansluiten bij de manier waarop (jonge) kinderen actief leren vormen een rode draad in de opleiding.

Werken in de kinderopvang

Op je werk ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van een groep kinderen. Je begeleidt kinderen, zowel in groepsverband als individueel en onderhoudt contacten met ouders/verzorgers. Je organiseert activiteiten gericht op de ontwikkeling van de kinderen van verschillende leeftijden. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan overlegvormen en deel je de dagelijkse zorg voor de groepsruimte.

Jouw profiel

Om deze leuke uitdaging van leren en werken aan te gaan vragen we het volgende van je:

 • Je bent enorm gemotiveerd; dit is wat je wil en je bent bereid hier hard voor te werken.
 • Je bent minimaal 18 jaar.
 • Je hebt aanleg en interesse voor werken met kinderen en bent communicatief sterk.
 • Je kunt omgaan met ouders, problematieken aan de orde stellen en omgaan met verwachtingen (of hebt alles in huis om dit te leren).
 • Je bent bereid om te werken in alle voorkomende werkvormen binnen de kinderopvangorganisatie.

Ons aanbod

 • Een prachtige kans om in de kinderopvang aan de slag te gaan met een betaalde opleiding én baangarantie van 1 jaar bij een van de kinderopvangorganisaties.
 • Een informele werksfeer met korte communicatielijnen.
 • Na het behalen van je diploma een salaris conform CAO Kinderopvang.

Procedure

 • Je solliciteert direct op de informatiebijeenkomst of daarna. Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 6 december 2018.
 • Na screening word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met een selectie van de kinderopvangorganisaties. Deze gesprekken vinden plaats in week 51 (17 t/m 21 december 2018). Wanneer er veel sollicitanten zijn wordt in week 2 een 2e sollicitatieronde gehouden.
 • Na een positief sollicitatiegesprek volgt in week 2 een screening en intake door Variva.
 • Vervolgens ontvangen de beste kandidaten uiterlijk half januari 2019 een aanbod voor een contract en studieovereenkomst.
 • In week 5 van 2019 (eind januari) start van de opleiding én baan.

Informatiebijeenkomst

Op 26 november a.s. organiseren wij een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden van 19.30 – 21.00 uur, waarin wij je graag alles vertellen én laten zien over deze opleiding in combinatie met een baan. De informatiebijeenkomst wordt gehouden bij kinderdagverblijf Duimelotje van SKV, Zwanengat 5 in Vianen.
Je krijgt een rondleiding van een van onze medewerkers op de locatie en kunt in gesprek gaan met een medewerker personeelszaken, een vertegenwoordiger van Variva of leidinggevende van de kinderopvang.  Opgeven voor de informatiebijeenkomst kan door een mail te sturen naar: opleidingsklas@kinderopvangvianen.nl

Mocht je op 26 november a.s. niet kunnen, maar ben je nu al enthousiast? laat het ons dan weten door een mail te sturen naar opleidingsklas@kinderopvangvianen.nl. Meer informatie over de opleiding in combinatie met werken in de kinderopvang, vind je hier. Heb je vragen over de opleiding of over werken in de kinderopvang, dan kun je ook contact opnemen met SKV, mw. Helen van Barneveld via telefoonnummer
0347 – 366667.

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

5.0.0
2016-03-14T15:19:08+02:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Goede begeleiding Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau. Corina Boerefijn Onderwijsassistent […]

Praktijkgericht

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk ook!

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

5.0.0
2018-05-14T17:30:29+02:00

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Praktijkgericht Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik […]
10
2