Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva

Pedagogisch Conciërge 1

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

5.0
2016-03-14T15:19:08+00:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Praktijkgericht

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk ook!

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

5.0
2018-05-14T17:30:29+00:00

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk […]
5.0
2

De pedagogische conciërge, het gezicht van de school! De conciërge is vaak het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ook wordt hij vaak als eerste geconfronteerd met incidenten. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan zijn of haar vaardigheden. Als conciërge heb je veel contact met leerlingen en ouders. Uiteindelijk kom je altijd bij de conciërge terecht. Vaak is hij of zij hèt gezicht van de school, al direct bij binnenkomst!

Start De cursus Pedagogisch Conciërge 1 wordt meerdere keren per jaar verzorgd
Leslocatie Utrecht (nabij Utrecht CS)
Data Woensdag 26 september 2018

Woensdag 7 november 2018

Cursusduur De training bestaat uit één dag
Studiebelasting n.v.t.
Diploma Na de bijeenkomst ontvang je tevens een certificaat van deelneming
Deelnameprijs  €295,- (deze training is vrijgesteld van BTW). Indien er meer dan 1 persoon per school wordt aangemeld wordt 10% korting verleend

Als conciërge heb je veel contact met leerlingen en ouders. Uiteindelijk kom je altijd bij de conciërge terecht. Uiteindelijk, maar vaak is hij of zij het gezicht van de school, al direct bij binnenkomst!

Voor leerlingen is de conciërge een belangrijk persoon. Immers te laat komen betekent melden bij de conciërge, corvee: daarvoor moet je bij de conciërge zijn!

Vroeger verrichtte de directeur vaak een aantal taken van de conciërge: te laat komen; de directeur zag alles. Dit is tegenwoordig ondenkbaar maar onderstreept de rol van de conciërge, en het belang van zijn of haar kwalificaties. De huidige conciërge is niet alleen maar facilitair verantwoordelijk maar is degene die bij uitstek veel leerling contacten onderhoudt.

Een pedagogische conciërge beschikt over speciale vaardigheden om op een veilige manier met leerlingen en collega’s contact te maken en te overleggen. Hij/zij is in staat om situaties te herkennen, op hun waarde te schatten en pedagogisch verantwoord te reageren.

Straffen en belonen, het begint met een goede conciërge! Via de opleiding verwerft een conciërge het inzicht en de vaardigheden die hem/haar in staat stellen om te voldoen aan de hoge eisen die de functie pedagogische conciërge stelt.

De training bestaat uit één dag. De volgende vaardigheden worden getraind:

  • Basis-gespreksvaardigheden;
  • Pedagogisch handelen;
  • De leerling centraal feedback geven en ontvangen;
  • Omgaan met grenzen; omgaan met omgeving (buiten de poort problematiek);
  • Contacten met ouders en collega’s;

Daarnaast biedt de bijeenkomst conciërges de mogelijkheid met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.

De huidige conciërge is niet alleen maar facilitair verantwoordelijk maar is degene die bij uitstek veel leerling contacten onderhoudt. Een pedagogische conciërge beschikt over speciale vaardigheden om op een veilige manier met leerlingen en collega’s contact te maken en te overleggen. Hij/zij is in staat om situaties te herkennen, op hun waarde te schatten en pedagogisch verantwoord te reageren. Straffen en belonen, het begint met een goede conciërge!

Via de training verwerft een conciërge het inzicht en de vaardigheden die hem/haar in staat stellen om te voldoen aan de hoge eisen die de functie (pedagogische) conciërge stelt.

KOSTEN

De cursus Pedagogisch Conciërge 1 bestaat uit twee dagdelen (een werkdag van 9.30u tot 16.30u) en de kosten bedragen € 295,- (vrij van btw).

Indien er meer dan 1 persoon per school wordt aangemeld wordt 10% korting verleend. Inclusief materialen, uitgebreide lunch en koffie/thee.

Bij lidmaatschap Beroepsgroep OOP of Vakbond wordt 5% korting verleend.

Locatie: opleidingscentrum Utrecht (nabij Utrecht CS).

Na de bijeenkomst ontvangt u tevens een certificaat van deelneming.


DATA

Voor deelname keuze uit onderstaande data:

  • Woensdag 26 septemer 2018
  • Woensdag 7 november 2018

Na inschrijving ontvangt u een schriftelijke bevestiging.

Als vervolg op deze training bieden wij een verdiepingstraining aan (deze duurt ook één werkdag).

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.