Post-MBO opleidingen bij Variva

Leraarondersteuner | Pedagogisch Coach en beleidsmedewerker

Ben jij toe aan wat meer uitdaging in je huidige werk als onderwijsassistent of gespecialiseerd pedagogisch medewerker? Zoek jij soms ook wat meer verdieping in het vak (waar je misschien al jaren in werkt)? Dan heeft Variva misschien wel de oplossing voor jou! Je kunt nu de Post-MBO opleiding doen als leraarondersteuner óf pedagogisch coach. Een Post-MBO opleiding heeft als meerwaarde dat je bovenop je MBO-4 diploma een extra certificaat krijgt, waarmee je meer bevoegdheden hebt op de werkvloer. Daarnaast voldoe je met het certificaat aan alle eisen die gesteld zijn aan de functie van leraar ondersteuner of pedagogisch coach.

Wat is dan het verschil in functies?

Onderwijsassistent vs. leraarondersteuner

Het grootste verschil tussen een onderwijsassistent deeltijd en een leraar ondersteuner is dat de leraar ondersteuner zelfstandig taken mag uitvoeren, zoals lesgeven en het nakijken van toetsen. Een onderwijsassistent heeft deze bevoegdheid niet. Voor meer informatie over de verschillen kun je deze blog lezen over het verschil tussen een onderwijsassistent en een leraar ondersteuner.

Pedagogisch medewerker vs. Pedagogisch coach

Het verschil tussen een pedagogisch medewerker en pedagogisch coach is dat je als pedagogisch coach meer bevoegdheden hebt in een kinderopvangorganisatie. Het kan zijn dat je een combi functie vervult, waarbij werken op de groep wordt afgewisseld met het coachen van PM-ers. Of je krijgt een aparte functie en sta je helemaal niet meer op de groep ingeroosterd. Als pedagogisch coach ben onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van een coachingsplan voor medewerkers. Daarnaast voer je coachingsgesprekken en coach je de medewerkers tijdens het werken met de kinderen om de pedagogische kwaliteit te verbeteren.

Post-MBO-opleiding-Leraarondersteuner

Leraarondersteuner

Post-mbo

De post mbo-opleiding Leraarondersteuner is bedoeld voor Onderwijsassistenten die extra kennis en vaardigheden willen krijgen voor het verzorgen van instructie aan groepen leerlingen of verlengde instructie voor individuele leerlingen. Daarnaast begeleid je zelfstandig groepen leerlingen of individuele leerlingen.

Post-MBO-opleiding-Pedagogisch-Coach

Pedagogisch Coach en Beleidsmedewerker

Post-MBO

Tijdens deze leergang pedagogisch coach èn beleidsmedewerker leer je hoe je coacht om de pedagogische kwaliteit te vergroten van medewerkers die werken met  kinderen van 0-13 jaar. Een belangrijk leerdoel is het concreet stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers in het werken aan de vier pedagogische kerndoelen en het pedagogisch beleidsplan van de lerende organisatie.

Verschil tussen een MBO en een Post-MBO opleiding?

Ik hoor je al denken, wat is dan een Post-MBO opleiding? Een Post-MBO opleiding is speciaal voor professionals in het werkveld die al beschikken over een MBO 4 opleiding. Je kiest voor een Post-MBO opleiding als jij je graag wilt verbreden en verdiepen in je vak. Is een Post-MBO opleiding dan van hoger niveau? Ja zeker! Een Post-MBO opleiding is namelijk een opleiding tussen MBO niveau 4 en een HBO opleiding in. Het zit er dus tussen in. Een Post-MBO opleiding wordt bij Variva met name online verzorgd. Het is een studieprogramma met een studiebelasting van ongeveer 90 tot 100 uur, waarbij je ook aan online bijeenkomsten deelneemt. Na het afronden van je online e-learning en het bijwonen van de bijeenkomsten, ontvang je het Variva certificaat, waarmee je gelijk aan de slag kunt als leraarondersteuner of als pedagogisch coach.

Brochure aanvragen

Heb je interesse in een van onze post-mbo opleidingen? Je kunt via onderstaand formulier een brochure opvragen.

Vraag een brochure aan voor een van onze Post-MBO opleidingen:

Naam(Vereist)