Bijscholing Kinderopvang BSO 4-8 jaar

Online Cursus | E-learning| Kinderopvang

In deze e-learning verdiep je je in het werken op de BSO met kinderen van 4-8 jaar. Hoe bied je jonge kinderen op de BSO een uitdagend aanbod? Hoe kun je aansluiten bij hun belevingswereld? Verwonder, verken en experimenteer met de cursus BSO 4-8 jaar!

Na deze bijscholing ben je in staat om een uitdagend en vernieuwend aanbod te creëren met de kinderen van jouw BSO groep.

Nascholing-Kinderopvang-BSO-4-8-jaar

Stageduur

Geadviseerd minimaal 55 uur

}

Duur cursus

E-learning: +/- 10 uur

De licentie van de e-learning is 6 maanden geldig.

Niveau

mbo niveau 4

Certificering

Dit MBO keuzedeel is crebo erkend. Na afronding van de e-learning ontvang je een instituutscertificaat van Variva Edu Academy.

Over de e-learning BSO 4-8 jaar

Studieprogramma

Inhoud van de cursus

In deze online cursus komen alle belangrijke thema’s aan bod die je nodig hebt om te kunnen werken met deze doelgroep. De cursus bestaat uit 5 modules.

Je start de cursus met je verder te verdiepen in de ontwikkeling die kinderen in deze leeftijd doorlopen.
In de tweede module leer je meer over hoe jij je professionele handelen verder kan ontwikkelen.
Module drie staat in het teken van hoe je aan kunt sluiten op de interesse van de kinderen en hoe je hun ontwikkeling kunt stimuleren door het inzetten van materialen, het bedenken van activiteiten en het toepassen van interactievaardigheden.
In de vierde module onderzoek je wat nodig is om een veilig klimaat te bieden, zowel fysiek als emotioneel.
In de laatste module ga je aan de slag met observeren, registreren en het vertalen van bevindingen naar begeleidingsdoelen en activiteiten.

Na deze 5 modules weet je hoe je bij kan dragen aan optimale ontwikkelingskansen voor de kinderen bij jou op de BSO.

Afronden van de cursus

Voor het afronden van deze cursus dien je de gehele e-learning te doorlopen en de kennistoets te behalen met minimaal een 5,5. 

  Voorwaarden stage/ werkplek

  Stage

  Voor het goed doorlopen van deze cursus en het kunnen maken van de praktijkopdrachten wordt geadviseerd om 55 uur stage te lopen gedurende het volgen van de cursus. Dus vanaf de start van de cursus tot en met het behalen van de kennistoets. Hoe lang je over de cursus doet kun je zelf bepalen en met je stageplek afspreken (de licentie van de e-learning is 6 maanden geldig). Je stageplek moet een organisatie zijn waar je kunt werken op de BSO met kinderen van 4-8 jaar. Je stageplek mag ook de plek zijn waar je al werkzaam bent.

  Verwachting stageplek

  Van je stage wordt verwacht dat er een stagebegeleider wordt aangewezen. Je stagebegeleider geeft jou feedback op je handelen in de praktijk. Daarnaast wordt er verwacht dat je met je stagebegeleider opdrachten uit de online cursus kunt doorspreken en om gerichte feedback kan vragen. Je stagebegeleider kijkt geen opdrachten binnen de e-learning na.

  Studiebelasting

  E-learning: +/- 10 uur
  Stage lopen: geadviseerd minimaal 55 uur

  Certificering

  Na afronding e-learning ontvang je een instituutscertificaat van Variva Edu Academy.

  Kosten
  • Lesgeld € 135,-

  (De bijscholing is vrijgesteld van BTW)

  Voor organisaties kunnen we deze module kosten neutraal aanbieden! Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden.