Nascholing Onderwijs

Nascholing-Onderwijs-Basiscursus-onderwijsassistent

Basiscursus Onderwijsassistent

Nascholing Onderwijs

Basiscursus Onderwijsassistent primair onderwijs (PO) of voortgezet onderwijs (VO / BVE). De cursus is uniek omdat je, naast het schriftelijk doornemen van het mooie cursusmateriaal, ook wordt begeleid door een docent. Je staat er dus niet alleen voor!

Nascholing-Onderwijs-onderwijsassistent-VO-en-MBO-

Onderwijsassistent VO en MBO

Nascholing Onderwijs

In de online nascholing Didactische ondersteuning basisonderwijs worden kennis en vaardigheden aangeleerd om didactische ondersteuning in het basisonderwijs te bieden. Deze cursus is speciaal bedoelt voor Gespecialiseerd pedagogisch medewerkers die een brug willen slaan naar het onderwijs.

Nascholing-Onderwijs-Ondersteuning-bij-remedial-teaching-1

Ondersteuning bij Remedial Teaching 1

Nascholing Onderwijs

Ondersteuning bij RT: ongeveer 1 op de 5 kinderen heeft extra aandacht nodig op de basisschool. Door invoering van ‘passend onderwijs’ zal dat aantal alleen maar toenemen. Ook in het VMBO hebben veel leerlingen extra aandacht en begeleiding nodig.

Nascholing-Onderwijs-Ondersteuning-bij-remedial-teaching-2

Ondersteuning bij Remedial Teaching 2

Nascholing Onderwijs

Ondersteunen bij Remedial Teaching 2 staat in het teken van ondersteuning bij sociaal emotionele ontwikkeling.

Ondersteuning bij RT: ongeveer 1 op de 5 kinderen heeft extra aandacht nodig op de basisschool. Door invoering van ‘passend onderwijs’ zal dat aantal alleen maar toenemen. Ook in het VMBO hebben veel leerlingen extra aandacht en begeleiding nodig.

nascholing-onderwijs-Pedagogisch-Concierge-1

Pedagogisch Conciërge 1

Nascholing Onderwijs

De pedagogische conciërge is het gezicht van de school. De conciërge is vaak het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ook wordt hij vaak als eerste geconfronteerd met incidenten. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan zijn of haar vaardigheden. Als conciërge heb je veel contact met leerlingen en ouders. Uiteindelijk kom je altijd bij de conciërge terecht en vaak is hij of zij het gezicht van de school, al direct bij binnenkomst

nascholing-onderwijs-Pedagogisch-Concierge-2

Pedagogisch Conciërge 2

Nascholing Onderwijs

De pedagogische conciërge, het gezicht van de school! Pedagogisch Conciërge 2 is een vervolg op de training pedagogisch conciërge. Deze training geeft je als conciërge nog meer handvatten om te voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden aan een pedagogisch conciërge. De conciërge is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen.

Nascholing Onderwijs

Verdieping, verbreding en verdere professionalisering

In Nederland is er veel vraag naar pedagogisch medewerkers die zich verder verdiepen in het werken in de kinderopvang.

Meer informatie?

Heb je interesse in een van onze nascholingen? Je kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen.

Algemene Voorwaarden

8 + 10 =

FAQ

Moet ik stage lopen (of werken) bij een erkend leerbedrijf?

Ja, de stage (of werkplek) moet beschikken over een erkenning. Zie www.stagemarkt.nl of het leerbedrijf erkend is. 

Hoelang duurt een nascholing?

De studieduur is flexibel. Dit ligt aan de snelheid waarmee de e-learning en de opdrachten worden doorlopen. Zie hiervoor ook het kopje ‘studiebelasting’ bij de betreffende nascholing.

Wordt mijn nascholing afgesloten met een examen?

Dit verschilt per nascholing. Zie het kopje ‘studiebelasting’ of ‘examinering’ bij de betreffende nascholing.

Kan ik meteen starten?

Bij bijna alle nascholingen kun je starten zodra je toegang hebt tot de e-learning.

Wordt de gehele nascholing online verzorgd?

De nascholingen met e-learning zijn geheel online te volgen. Een eventueel praktijkexamen voer je uit op je stage- of werkplek.

Wat studenten zeggen

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Mijn naam is Arlinda, 46 jaar en moeder van 2 dochters van 17 en 21 jaar, afgelopen jaar heb de studie pedagogisch medewerker kinderopvang gevolgd bij variva, ik heb dit als erg positief ervaren.

Door onder andere het maken van een goede planning heb ik alle stappen van de studie kunnen doorlopen en heb ik mijn opleiding in 1 jaar met een goed resultaat kunnen afronden en heb ik mijn diploma behaald, met als resultaat dat ik nu de leukste baan heb die er is!

Variva is altijd bereid geweest om in alle opzichten mij goed te begeleiden met de opleiding door bijvoorbeeld mee te denken met de opdrachten die je moet doen voor je stage en examens. Variva is laagdrempelig en erg toegankelijk.

De schooldagen waren heel leerzaam en e r was een ongedwongen sfeer waardoor het leren leuk was. Al met al kijk ik terug op een leuk,  leerzaam en fijn jaar.