Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva

Pedagogisch Coach (FCB-erkend)

CRKBO-Geregistreerde-instelling---NRTO-Keumerk

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Variva Edu Academy
5.0
2016-03-14T15:19:08+02:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.
0
1
Variva Edu Academy

Pedagogisch Coach (FCB Erkend)

Tijdens deze leergang pedagogisch coach èn beleidsmedewerker leer je hoe je coacht om de pedagogische kwaliteit te vergroten van medewerkers die werken met  kinderen van 0-13 jaar. Een belangrijk leerdoel is het concreet stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers in het werken aan de vier pedagogische kerndoelen en het pedagogisch beleidsplan van de lerende organisatie.

Start 14 april 2021
Leslocatie Uitsluitend digitale lessen
Datums Woensdagen van 10:00 uur tot 17:00 uur (zie datums)
Cursusduur 7 digitale bijeenkomsten
Studiebelasting 7 uur per bijeenkomst, 6 uur zelfstudie
Niveau mbo4 plus / hbo
Accreditatie FCB Erkend
Deelnameprijs € 1.295,-

Tijdens deze leergang PEDAGOGISCH  COACH èn beleidsmedewerker leer je hoe je coacht om de pedagogische kwaliteit te vergroten van medewerkers die werken met kinderen van 0-13 jaar. Een belangrijk leerdoel is het concreet stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers in het werken aan de vier pedagogische kerndoelen en het pedagogisch beleidsplan van de lerende organisatie.

Je leert manieren om ontwikkelingsgerichte feedback te geven en hoe je gedrag van medewerkers bespreekbaar maakt. Je blijft hierbij oog houden voor de kwaliteiten van de medewerker. Je werkt op methodische wijze aan de ontwikkeling van medewerkers door samen met de medewerker vooraf een coachingsplan op te stellen. Ook leer je omgaan met weerstand, confronteren en spiegelen van gedrag.

Onze opleiding ‘pedagogisch coach en beleidsmedewerker’ geeft de mogelijkheid om als pedagogisch coache ook jouw talenten en kwaliteiten optimaal in te zetten voor kwalitatieve en verantwoorde kinderopvang.

Deze opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten die zelf ook in de praktijk actief zijn, zodat zij gemakkelijk de verbinding vanuit de theorie leggen met de beroepspraktijk.

De combinatie van het volgen van de bijeenkomsten, het maken van ontwikkelingsgerichte praktijkopdrachten, het enthousiasme van de docent en de intervisie met medestudenten zorgen ervoor dat je leerervaringen optimaal zijn!

Deze leergang wordt verzorgd door ervaren docenten/trainers die zelf ook in de praktijk actief zijn, zodat zij gemakkelijk de verbinding vanuit de theorie leggen met de praktijk.

De combinatie van het volgen van de bijeenkomsten, het maken van ontwikkelingsgerichte praktijkopdrachten, het enthousiasme van de docent en de intervisie met medestudenten zorgen ervoor dat je leerervaringen optimaal zijn! Natuurlijk staat in alle bijeenkomsten jouw persoonlijke ontwikkeling als pedagogisch coach centraal.

De leergang bestaat uit de volgende bijeenkomsten:

Bijeenkomst 1: Pedagogische visies, de 4 pedagogische kerndoelen en jouw rol als pedagogisch beleidscoach. En het opstellen van jouw persoonlijk ontwikkel plan.


Bijeenkomst 2: Plan voor het individu, gespreksvaardigheden en individuele coaching.


Bijeenkomst 3: Coachingsvaardigheden, observeren van medewerkers en gedrag bespreekbaar maken.


Bijeenkomst 4: Ontwikkeling stimuleren van interactievaardigheden, aansluiten bij leerstijlen.


Bijeenkomst 5: De lerende organisatie, een krachtig team + intervisie.


Bijeenkomst 6: Confronteren, spiegelen en beïnvloeden. + intervisie.


Bijeenkomst 7: Assessment gesprek a.d.h.v. opdrachten en leerproces reflectieverslag

Deze praktijkgerichte leergang is speciaal bedoeld voor pedagogisch medewerkers met een niveau 4 diploma die een volgende stap in hun loopbaan willen zetten en straks willen functioneren als pedagogisch beleidsmedewerker op MBO+ niveau. Daarbij gaat je voorkeur uit naar het coachen van pedagogisch medewerkers binnen die functie.

Dit traject is ook ontwikkeld voor mensen die eerder in de kinderopvang hebben gewerkt en daarin nu willen terugkeren als pedagogisch beleidsmedewerker/coach. En voor HBO-ers die als pedagogisch coach willen gaan werken.

De leergang is speciaal ontwikkeld op basis van de kwalificatie-eisen pedagogisch coach /  beleidsmedewerker vanuit het FCB service document van de cao Kinderopvang. De leergang is FCB geaccrediteerd. 

Je toont aan dat je aan deze kwalificatie-eisen voldoet door het opstellen van jouw persoonlijk ontwikkelplan (POP) bij de start en door je leerproces te beschrijven gedurende de 6 maanden van dit traject. Je werkt aan ontwikkelingsgerichte praktijkopdrachten en je beschrijft  je leerproces in reflectieverslagen. Deze maken onderdeel uit van je POP.

VOOROPLEIDING:

Deze leergang is op mbo 4 plus/hbo niveau.

Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je minimaal te beschikken over een diploma op minimaal mbo niveau 4 (s)pw of hoger.

Je moet minimaal 1 dag (liever 12 tot 16 uur) per week als pedagogisch coach werkzaam zijn.


DEELNAME PRIJS:

  • Lesgeld € 1.295,- (laagste prijsgarantie)
  • Boeken € 86,- (zelf aan te schaffen)
  • Inschrijf- en administratiekosten € 90,-

Als je eerder een opleiding bij Variva hebt gevolgd zijn de inschrijf- en administratiekosten niet van toepassing. Geef a.u.b. bij je inschrijving aan of je een oud-student bent.

Bijeenkomst 1 – woensdag 14 april

Tijdstip: van 10:00 uur tot 17:00 uur


Bijeenkomst 2 – woensdag 28 april

Tijdstip: van 10:00 uur tot 17:00 uur


Bijeenkomst 3 – woensdag 12 mei

Tijdstip: van 10:00 uur tot 17:00 uur


Bijeenkomst 4 – woensdag 26 mei

Tijdstip: van 10:00 uur tot 17:00 uur


Bijeenkomst 5 – woensdag 9 juni

Tijdstip: van 10:00 uur tot 17:00 uur


Bijeenkomst 6 – woensdag 23 juni

Tijdstip: van 10:00 uur tot 17:00 uur


Bijeenkomst 7 – assessmentgesprek (n.t.b.)

Vragen? Neem gerust contact met ons op.