MBO Opleidingen pedagogiek,
onderwijs & sociaal werk

MBO-Opleiding-onderwijsassistent

Onderwijsassistent

Niveau 4

Opleiding tot onderwijsassistent voortgezet onderwijs en basisonderwijs. (verkort/deeltijd MBO niveau 4) Erkend door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (crebo 25485).

In het basisonderwijs wordt al veel gebruik gemaakt van onderwijsassistenten. Ook het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (VMBO) is volop in ontwikkeling.

Opleiding-Gespecialiseerd-Pedagogisch-Medewerker-kinderopvang

Gespecialiseerd Pedagogisch Werk

Niveau 4

De opleiding Pedagogisch Werk kinderopvang niveau 4 is landelijk vervangen door de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker. (verkort/deeltijd MBO niveau 4) erkend Ministerie OCW (crebo 25484).

Van niveau 3 naar niveau 4

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Niveau 3

Opleiding Kinderopvang  (verkort/deeltijd MBO niveau 3) Erkend door het Ministerie OCW (crebo 25486). De sector kinderopvang is een grote sector die ook veel mogelijkheden en kansen biedt als je graag voor kinderen werkt.

Opleiding-Sociaal-Werker

Sociaal Werk

Niveau 4

Opleiding tot Sociaal Werker (verkort/deeltijd MBO niveau 4). Erkend door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (crebo 25615).

Als sociaal werker begeleid en ondersteun je jongeren en volwassenen zodat ze mee kunnen draaien in de maatschappij. 

MBO-Opleiding-Van-niveau-3-naar-4

Van niveau 3 naar 4

Niveau 4

Met deze opleiding kun je beginnen wanneer je klaar bent met de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. (niveau 3)
Je kunt daarna verkort doorgaan met de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker. (niveau 4)

MBO Opleidingen

Gespecialiseerd Pedagogisch Werk | Pedagogisch Medewerker Kinderopvang | Onderwijsassistent | Van Niveau 3 naar 4 | Sociaal Werk

Variva Edu Academy biedt diverse opleidingen aan voor personen werkzaam in het onderwijs, of zij die in het onderwijs willen gaan werken. Wij zijn een kleine school maar zijn ‘groot’ geworden door het opleiden van onderwijsassistenten. Inmiddels zijn wij voor volwassenen die (willen) werken in een school de grootste en beste deeltijdopleider voor het beroep! Bekijk hier onze opleidingen.

Brochure aanvragen

Heb je interesse in een van onze opleidingen? Je kunt via onderstaand formulier een brochure opvragen.

Vraag een brochure aan voor een van onze opleidingen:

Naam(Vereist)
Algemene voorwaarden(Vereist)

FAQ MBO Opleidingen

Wat zijn de leslocaties?

We hebben locaties in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht (Nieuwegein) en Zwolle.

Kan ik studiefinanciering krijgen?

Nee, Variva verzorgt erkende mbo deeltijd opleidingen en studiefinanciering kun je alleen krijgen bij voltijd opleidingen.

Hoeveel uren moet je stage lopen tijdens de opleiding?

Een stage van minimaal 12 uur per week is een verplicht onderdeel van de opleiding (of dienstbetrekking van tenminste 650 uur op jaarbasis).

Heb ik tijdens de schoolvakanties les?

Nee, Variva volgt het schema van de schoolvakanties van je regio.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt de opleidingskosten in 10 termijnen betalen.

Wat studenten zeggen

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Mijn naam is Arlinda, 46 jaar en moeder van 2 dochters van 17 en 21 jaar, afgelopen jaar heb de studie pedagogisch medewerker kinderopvang gevolgd bij variva, ik heb dit als erg positief ervaren.

Door onder andere het maken van een goede planning heb ik alle stappen van de studie kunnen doorlopen en heb ik mijn opleiding in 1 jaar met een goed resultaat kunnen afronden en heb ik mijn diploma behaald, met als resultaat dat ik nu de leukste baan heb die er is!

Variva is altijd bereid geweest om in alle opzichten mij goed te begeleiden met de opleiding door bijvoorbeeld mee te denken met de opdrachten die je moet doen voor je stage en examens. Variva is laagdrempelig en erg toegankelijk.

De schooldagen waren heel leerzaam en e r was een ongedwongen sfeer waardoor het leren leuk was. Al met al kijk ik terug op een leuk,  leerzaam en fijn jaar.