Deeltijd mbo-opleidingen kinderopvang, onderwijs en sociaal werk

Droom je van een carrière in de kinderopvang? Of werk je al in de kinderopvang en wil je doorgroeien binnen je vakgebied? Variva Edu Academy biedt verschillende deeltijd mbo-opleidingen voor volwassenen die (willen) werken in het onderwijs, de kinderopvang of sociaal werk. 

Variva Edu Academy is klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot de grootste én beste mbo deeltijd opleider voor deze doelgroep. We bieden verschillende verkorte mbo-opleidingen in de kinderopvang en het onderwijs, op verschillende niveaus. Benieuwd naar onze mbo-opleidingen in het onderwijs? Bekijk ze hier!

Volg één van onze deeltijd mbo-opleidingen: Pedagogiek, Onderwijs & Sociaal Werk

MBO-Opleiding-onderwijsassistent

Deeltijd mbo-opleiding Onderwijsassistent

Verkorte mbo opleiding niveau 4

Wil je graag werken in het onderwijs mbo, maar heb je nog geen diploma? Dan is de deeltijd mbo-opleiding Onderwijsassistent misschien wel de perfecte keuze voor je. Je leert tijdens deze opleiding onderwijs verkort onder andere hoe je de ontwikkeling van een kind stimuleert en hoe je zorgt voor een veilig pedagogisch klimaat. Je kunt met het verkregen diploma werken in het (speciaal) basisonderwijs, (speciaal) voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs.

Opleiding-Gespecialiseerd-Pedagogisch-Medewerker-kinderopvang

Deeltijd mbo-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Werk

Verkorte mbo opleiding niveau 4

Lijkt het je wel wat om te werken in de pedagogische sector, maar beschik je nog niet over de juiste papieren? Dan is onze deeltijd mbo-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Werk perfect voor jou. Je leert tijdens de opleiding alles over de ontwikkeling van kinderen, hulpverlening en begeleiding. Met je erkende diploma kun je vervolgens direct aan de slag in het werkveld.

Van niveau 3 naar niveau 4

Deeltijd mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Verkorte mbo opleiding niveau 3

Droom je van een carrière in de kinderopvang? Onze deeltijd mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang kan die droom waarmaken. Je leert tijdens de opleiding alles over de ontwikkeling van kinderen en oefent op je pedagogische vaardigheden. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag in het werkveld, of je kiest ervoor om verder te studeren. De keuze is helemaal aan jou!

Opleiding-Sociaal-Werker

Deeltijd mbo-opleiding Sociaal Werk

Verkorte mbo opleiding niveau 4

Als sociaal werker begeleid je en ondersteun je jongeren en volwassenen, zodat ze mee kunnen draaien in de maatschappij. Zo geef je advies en voorlichting over wetten, regelingen en procedures op verschillende leefgebieden. Is dit helemaal jouw ding? Dan is onze verkorte deeltijd mbo-opleiding Sociaal Werk perfect voor je. Na het behalen van je diploma kun je onder andere werken bij gemeenten, centra voor werk en inkomen en welzijnsorganisaties.

MBO-Opleiding-Van-niveau-3-naar-4

Van mbo niveau 3 naar 4: Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

Verkorte mbo opleiding niveau 4

Ben je klaar met de opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang op niveau 3? Dan bieden wij de mogelijkheid om door te gaan met de studie tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker op niveau 4.

Brochure aanvragen

Heb je interesse in een van onze mbo-opleidingen? Je kunt via onderstaand formulier een brochure opvragen.

Vraag een brochure aan voor een van onze opleidingen:

Naam(Vereist)

Mbo-opleidingen in het onderwijs volgen bij Variva

Variva Edu Academy heeft een passende deeltijd mbo-opleiding voor iedereen die in het onderwijs, kinderopvang of sociaal werk wil werken. Je volgt één avond per week les op een van onze zes locaties in Nederland: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Nieuwegein, Rotterdam en Zwolle.

Mbo onderwijs opleiding volgen naast je baan

Sta je te springen om in het onderwijs aan de slag te gaan? Of wil je jouw huidige carrière een nieuwe impuls geven? Volg dan een mbo onderwijs opleiding bij Variva. Hoewel een mbo-opleiding combineren met je baan misschien onmogelijk lijkt, kunnen we je garanderen dat het dat niet is. Onze deeltijd mbo-opleidingen zijn ontwikkeld om naast je drukke dagelijkse werk- of gezinsleven te volgen. Wel zo makkelijk!

Tijdens de mbo-opleidingen staat de beroepspraktijk centraal. Hierdoor kun je de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen. Niet alleen een groot voordeel voor jezelf, maar ook voor je werkgever een mooie bijkomstigheid. Je wordt tijdens de opleiding ondersteund door docenten die werkzaam zijn in het werkveld. Je krijgt dus cases en opdrachten uit de praktijk en bent daardoor nóg beter voorbereid op een baan in het werkveld.

Brochure aanvragen

Heb je interesse in een van onze mbo-opleidingen? Je kunt via onderstaand formulier een brochure opvragen.

Vraag een brochure aan voor een van onze opleidingen:

Naam(Vereist)

Veelgestelde vragen mbo-opleidingen Variva

Wat zijn de leslocaties?
We hebben locaties in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Nieuwegein, Rotterdam en Zwolle.
Kan ik studiefinanciering krijgen?
Nee, wij verzorgen erkende deeltijd mbo-opleidingen. Je hebt alleen recht op studiefinanciering bij voltijdopleidingen.
Hoeveel uren moet je stage lopen tijdens de opleiding?
Tijdens de mbo-opleiding is een stage van minimaal 12 uur per week – of een dienstbetrekking van 650 uur op jaarbasis – een verplicht onderdeel.
Heb ik tijdens de schoolvakanties les?
Nee, wij volgen het schema van de schoolvakanties van je regio.
Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt de opleidingskosten in tien termijnen betalen.

Wat zeggen studenten over de mbo-opleidingen kinderopvang

Ik ben 1 februari 2022 begonnen met de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3. We zijn vanaf de eerste lesdag goed begeleid door Variva en onze SLB’er. Wij kunnen met alles bij hen terecht en we hebben erg veel persoonlijk contact. Je wordt als leerling echt gezien en gehoord. Ik ervaar de lessen als erg leerzaam, duidelijk, divers en uitdagend. Iedere les verloopt anders en er wordt geluisterd naar wat de behoeftes zijn, zowel online als op locatie. Ik ben erg blij dat ik terecht ben gekomen bij Variva en via hen mijn dromen kan waarmaken! 

Ik ben zeer tevreden met Variva, het is duidelijk en overzichtelijk wat er van je verwacht wordt en je krijgt de uitleg en hulp die je verdient. Ondanks dat de opdrachten meer gericht zijn op de kinderopvang en ik zelf in het speciaal onderwijs zit, hielp mijn docent mij om ‘creatief’te denken om de opdrachten toch uit te kunnen voeren. 

Ik vind de lessen prettig. Ik vind het bijzonder om te zien hoe de feedback ook echt aangepakt wordt door de docenten en Variva. Dat problemen worden aangepakt en de lesstof iendien nodig aangepast wordt. Ik ervaar Variva als een flexibele school. Tijdens de lessen vind ik de intervisies ook interessant, zo zie je wat er speelt bij klasgenootjes en kan je met elkaar meedenken over eventuele oplossingen.

Door tijdens de zoomlessen met elkaar te brainstormen en activiteiten te doen leer je samenwerken en bouw je ook meer een band op met elkaar. Tijdens de lessen word je vrijgelaten in hoe je het beste leert en wanneer je de opdrachten kan doen, die vrijheid vond ik eerst lastig, maar het heeft mij wel veel geleerd over mijn persoonlijke leerstijl en dat ik die vrijheden binnen het studeren goed aankan.

De opleiding GPM was voor mij een leerzame combinatie van verdieping in de kennis die ik in mijn werk heb opgebouwd, nieuwe inzichten in de ontwikkeling van een kind, andere manieren van kijken naar ontwikkelingsfases en wat ik hieraan toe kan voegen. Kortom, de opleiding heeft mij de handvatten gegeven om met nog meer kennis en verdieping de kinderen te stimuleren in hun ontdekking van de wereld om zich heen.

Tijdens alle opleidingen kreeg ik echt het gevoel dat ze van de klas een team maakt. Iedereen mocht er zijn. Niemand werd buitengesloten. Iedereen hielp elkaar. Alle docenten geloofde in je en hielpen waar nodig was. Tijdens de lockdowns kregen we via Zoom les en dat was echt niet saai. Dat was echt goed geregeld. Ik raad iedereen aan als je wilt omscholen meld je aan bij Variva. Want dan krijg je niet alleen een mooi diploma en heel veel kennis me. Het is echt een verrijking voor je leven. Iets wat je altijd mee zult dragen.

Waarom zou je stil gaan staan als je een droombaan aan zou kunnen gaan! Dankjewel Variva door jullie is mijn leven zoveel leuker!

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Persoonlijk ben ik blij om de opleiding voor onderwijsassistent bij Variva te volgen, omdat ik van mening ben dat het vak van onderwijsassistent het mooiste vak is dat er bestaat. 

De lessen die worden gegegeven door de docent zijn zeer inspirerend. Na iedere les zit ik vol energie en wil ik graag aan de slag met de volgende opdracht. 

Mijn naam is Arlinda, 46 jaar en moeder van 2 dochters van 17 en 21 jaar, afgelopen jaar heb de studie pedagogisch medewerker kinderopvang gevolgd bij variva, ik heb dit als erg positief ervaren.

Door onder andere het maken van een goede planning heb ik alle stappen van de studie kunnen doorlopen en heb ik mijn opleiding in 1 jaar met een goed resultaat kunnen afronden en heb ik mijn diploma behaald, met als resultaat dat ik nu de leukste baan heb die er is!

Variva is altijd bereid geweest om in alle opzichten mij goed te begeleiden met de opleiding door bijvoorbeeld mee te denken met de opdrachten die je moet doen voor je stage en examens. Variva is laagdrempelig en erg toegankelijk.

De schooldagen waren heel leerzaam en er was een ongedwongen sfeer waardoor het leren leuk was. Al met al kijk ik terug op een leuk,  leerzaam en fijn jaar.