Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva

Van Niveau 3 naar Niveau 4

CRKBO-Geregistreerde-instelling---NRTO-Keumerk

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Variva Edu Academy
5.0
2016-03-14T15:19:08+02:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.
0
1
Variva Edu Academy

Van niveau 3 naar niveau 4

Als je klaar bent met de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3), dan is er nu ook de mogelijkheid om verkort door te gaan met je studie voor Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker!

Variva-Edu-Academy-Verkort-MBO-opleiding
Start september en januari
Leslocatie Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht (Nieuwegein)
Lesdagen één avond per week
Stageduur minimaal 12 uur per week
Duur opleiding 9 tot 12 maanden (met mogelijkheid tot verlenging)
Niveau MBO niveau 4
Diploma Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (erkend door het Ministerie van Onderwijs)

Opleidingstraject ‘niveau 3 naar niveau 4’

Heb je de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3) afgerond, dan kun je bij Variva het aangepast opleidingstraject ‘niveau 3 naar niveau 4’ volgen. Voorwaarde is dat je een opleidingstraject hebt gevolgd dat gestart is vanaf september 2016 (de herziene kwalificatiestructuur).

Dit houdt in dat je een aantal vrijstellingen krijgt betreffende het basisdeel van de opleiding. Je kunt dan binnen 9 tot 12 maanden de niveau 4 opleiding afronden.

Het programma is identiek aan dat van de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (GPM).

Je vindt alle informatie hierover op onze website bij opleidingen.

Dat geldt ook voor de situatie dat je een andere MBO niveau 4 opleiding wil gaan volgen. Kijk dan bij het betreffend tabblad op onze website.

DE BEROEPSPRAKTIJK

De opleiding is zeer praktijkgericht. Jouw werkzaamheden in de kinderopvang of jeugdzorg staan centraal. De opleiding ondersteunt de praktijk met opdrachten die je uitvoert tijdens je werk/stage. Studenten ervaren de lessen en opdrachten als uitdagend en zodanig vormgegeven dat er een goede aansluiting is met werk of stage. Je werkt/loopt stage, tenminste 12 klokuren per week, meer uren mag ook. Op je werk/stage word je begeleid door een praktijkopleider.


Stageduur: 480 uur (of dienstbetrekking van tenminste 650 uur op jaarbasis)

Studiebelasting (indicatief): 12 uur per week (exclusief bijeenkomsten en exclusief de stage)

Met ingang van september 2016 zijn keuzedelen onderdeel van een MBO-opleiding. Keuzedelen zijn bedoeld als verdieping of verbreding van het beroep. Zoals het woord aangeeft kan je zelf kiezen uit keuzedelen.

Je vindt de keuzedelen bij de opleiding van de keuze in het tabblad van de betreffende opleiding in deze website.

Variva biedt de competentiegerichte opleiding aan. Deze is gebaseerd op het kwalificatiedossier Pedagogisch Werk. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het kenniscentrum www.s-bb.nl

Opleidingstraject ‘niveau 3 naar niveau 4’

Voorwaarde is dat je een opleidingstraject hebt gevolgd dat gestart is vanaf september 2016 (de herziene kwalificatiestructuur).

Het is ook mogelijk dat je, na het volgen van een mbo niveau 4 opleiding (bijvoorbeeld Onderwijsassistent) de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker gaat volgen. Ook dan geldt dat het een opleiding betreft die is gestart na 1 september 2016.

KOSTEN

  • Inschrijf- en administratiekosten: € 90,-
  • Lesgeld € 1.490,-
  • Toetsing- licentiekosten € 495,-
  • Examengeld € 495,-
  • Digitale leeromgeving MijnVariva € 270,-

Indien een tweede jaar noodzakelijk is betreft dit een maatwerktraject. De kosten van een tweede jaar worden vooraf vastgesteld op basis van hetgeen je nog moet doen (dit is naar rato van het lesgeld).

Boekenlijst (kosten +/- € 120,-) wordt toegestuurd na aanmelding. 

OPLEIDINGSLOCATIES

Onze opleidingslocaties bevinden zich in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht (nabij CS). Opleidingen starten telkens per september en januari. Alle locaties goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onderstaand een overzicht van de lesavonden (tijden) en locaties:

maandagavond: Rotterdam (17.30 uur- 21.30 uur)

dinsdagavond: Amsterdam en Eindhoven (17.30 uur- 21.30 uur)

woensdagavond: Utrecht – Nieuwegein (17.30 uur- 21.30 uur)

donderdagavond: Den Haag (17.00 uur – 21.00 uur)

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.