Bijscholing Onderwijsassistent VO en MBO

E-learning | Cursus

In het voortgezet onderwijs en middelbaarberoepsonderwijs worden onderwijsassistenten steeds meer ingezet.

Heb jij de opleiding onderwijsassistent afgerond en ben jij in het bezit van jouw diploma voor onderwijsassistent? En wil jij de vervolgstap gaan zetten van onderwijsassistent in het basisonderwijs naar onderwijsassistent in het vo/mbo? Dan is deze bijscholing geschikt voor jou.

In deze cursus komen alle belangrijke thema’s aan bod die je nodig hebt om te kunnen werken in het vo en mbo.

Nascholing-onderwijsassistent-VO-en-MBO-

Stageduur

Geadviseerd minimaal 55 uur.

}

Duur cursus

E-learning: +/- 7 uur

Niveau

mbo niveau 4

Certificering

Dit MBO keuzedeel is crebo erkend. Na afronding van de e-learning ontvang je een instituutscertificaat van Variva Edu Academy.

Over de E-learning
Onderwijsassistent VO en MBO

Studieprogramma

Inhoud van de cursus

In het voortgezet onderwijs en middelbaarberoepsonderwijs worden onderwijsassistenten steeds meer ingezet. In deze cursus komen alle belangrijke thema’s aan bod die je nodig hebt om te kunnen werken in het vo en mbo.

De bijscholing bestaat uit 4 modules en 5 lessen. In de cursus krijg je theorie en opdrachten aangeboden. De e-learning sluit je af met een kennistoets.

In het eerste deel van de cursus verdiep je je in de opbouw en organisatie van de verschillende opleidingen in Nederland. Ten slotte verdiep je je in de competenties en het takenpakket van de onderwijsassistent in het vo en mbo.
In de tweede module leer je meer over de hersenontwikkeling en het gedrag van leerlingen/studenten in het vo en mbo. Je leert hoe identiteitsvorming plaatsvindt en hoe je kunt om gaan met pubergedrag.
In de derde module houdt je je bezig met de ondersteunende en begeleidende taken van een onderwijsassistent in het vo en mbo. En, in de laatste module ga je aan de slag met toezicht houden, voorschriften en procedures omtrent verzuim, toetsing en examens. Je leert daarbij ook meer over (digitale) leerlingvolgsystemen.

  Afronden van de cursus

  Voor het afronden van deze cursus dien je de gehele e-learning te doorlopen en de kennistoets te behalen met minimaal een 5,5. 

  Verwachtingen stage/ werkplek

  Stage lopen

  Voor het goed doorlopen van deze cursus en het kunnen maken van de praktijkopdrachten wordt geadviseerd om 55 uur stage te lopen gedurende het volgen van de cursus. Dus vanaf de start van de cursus tot en met het behalen van de kennistoets. Hoe lang je over de cursus doet kun je zelf bepalen en met je stageplek afspreken (de licentie van de e-learning is 6 maanden geldig). Je stageplek moet een organisatie zijn waar je kunt werken op een vo of mbo. Je stageplek mag ook de plek zijn waar je al werkzaam bent.

  Verwachting stageplek

  Van je stage wordt verwacht dat er een stagebegeleider wordt aangewezen. Je stagebegeleider geeft jouw feedback op je handelen in de praktijk. Daarnaast wordt er verwacht dat je met je stagebegeleider opdrachten uit de online cursus kunt doorspreken en om gerichte feedback kan vragen. Je stagebegeleider kijkt geen opdrachten binnen de e-learning na.

  Studiebelasting

  E-learning: +/- 7 uur
  Stage lopen: geadviseerd minimaal 55 uur

  Certificering

  Na afronding e-learning ontvang je een instituutscertificaat van Variva Edu Academy.

  Kosten
  • Lesgeld € 225,-

  (Deze Bijscholing is vrijgesteld van BTW)