Over Variva Edu Academy

Pedagogisch-medewerker-kinderopvang-variva

Over ons – Variva Edu Academy

Variva Edu Academy is een onafhankelijk opleidingsinstituut voor volwassenen, gespecialiseerd in het opleiden op MBO-niveau van personeel voor de kinderopvang, onderwijs en sociaal werk. Daarnaast verzorgen wij diverse nascholingen voor de branche kinderopvang en onderwijs.

Al 20 jaar worden er door bevlogen docenten professionals opgeleid. Om kwantitatief en kwalitatief te groeien en een nog grotere, positieve bijdrage te leveren aan deze sectoren maakt Variva vanaf juni 2022 onderdeel uit van Inspiring Generations. Variva heeft de ambitie de autoriteit te blijven binnen het volwassenenonderwijs voor iedereen die werkt met en voor kinderen, leerlingen en jongeren een oplossing bieden in de vorm van een passende opleiding, bijscholing en nascholing.

Mbo-opleiding Sociaal Werk

Kiezen voor Variva = Kiezen voor kwaliteit

Over Variva Edu Academy

Variva bewaakt de kwaliteit van haar opleidingen nauwgezet. We realiseren ons terdege dat kwaliteit de belangrijkste succesfactor is van de opleiding en de basis is van onze goede naam in het werkveld.

Variva heeft het predicaat “GOED’ gekregen van de onderwijsinspectie bij het vierjaarlijks  onderzoek naar de staat van de instelling. We zijn daar natuurlijk erg trots op!

Student Tevredenheid

Belangrijk aspect hierbij is student-tevredenheid. Bij Variva wordt dit hoog gewaardeerd! Een ander belangrijk aspect is natuurlijk het slagingspercentage; met 80% scoren we jaarlijks ruim boven de wettelijke norm.

Onderwijsinspectie

Daarnaast onderzoekt de onderwijsinspectie de kwaliteit van MBO opleidingen. Opleidingen worden met een onvoldoende of voldoende beoordeling gewaardeerd. Voor Variva stelt de onderwijsinspectie vast dat voor zowel onderwijs als examinering dit voldoende is. De rapporten hiervan zijn in te zien via de website: www.onderwijsinspectie.nl (zoek naar scholen Beroeps- en volwasseneneducatie = ‘Variva’)

Het Verslag van Werkzaamheden 2018 is openbaar en opvraagbaar via de administratie.

In november 2017 heeft een specifiek onderzoek plaatsgevonden naar verkorte-opleidingen. Vastgesteld is dat Variva aan alle eisen voldoet, najaar 2019 heeft het vierjaarlijkse onderzoek naar de staat van de instelling plaatsgevonden. De onderwijsinspectie voert dit onderzoek uit. Variva heeft voor het onderzoek naar de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3) het predicaat ‘goed’ gekregen. Een prestatie van formaat waarmee we laten zien dat we ook echt kwaliteit leveren!

NTRO Keurmerk

Variva is sinds september 2017 lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en beschikt over het NRTO-keurmerk

Over-Variva-NRTO_keurmerk-1-300x300

FAQ

Wat zijn de leslocaties?

We hebben locaties in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht (Nieuwegein).

Kan ik studiefinanciering krijgen?

Nee, Variva verzorgt erkende mbo deeltijd opleidingen en studiefinanciering kun je alleen krijgen bij voltijd opleidingen.

Hoeveel uren moet je stage lopen tijdens de opleiding?

Een stage van minimaal 12 uur per week is een verplicht onderdeel van de opleiding (of dienstbetrekking van tenminste 650 uur op jaarbasis).

Heb ik tijdens de schoolvakanties les?

Nee, Variva volgt het schema van de schoolvakanties van je regio.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt de opleidingskosten in 10 termijnen betalen.

Wat studenten zeggen

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Mijn naam is Arlinda, 46 jaar en moeder van 2 dochters van 17 en 21 jaar, afgelopen jaar heb de studie pedagogisch medewerker kinderopvang gevolgd bij variva, ik heb dit als erg positief ervaren.

Door onder andere het maken van een goede planning heb ik alle stappen van de studie kunnen doorlopen en heb ik mijn opleiding in 1 jaar met een goed resultaat kunnen afronden en heb ik mijn diploma behaald, met als resultaat dat ik nu de leukste baan heb die er is!

Variva is altijd bereid geweest om in alle opzichten mij goed te begeleiden met de opleiding door bijvoorbeeld mee te denken met de opdrachten die je moet doen voor je stage en examens. Variva is laagdrempelig en erg toegankelijk.

De schooldagen waren heel leerzaam en e r was een ongedwongen sfeer waardoor het leren leuk was. Al met al kijk ik terug op een leuk,  leerzaam en fijn jaar.