Over Variva Edu Academy

Opleiding-Sociaal-Werker

Kiezen voor Variva = Kiezen voor kwaliteit

Over Variva Edu Academy

Variva bewaakt de kwaliteit van haar opleidingen nauwgezet. We realiseren ons terdege dat kwaliteit de belangrijkste succesfactor is van de opleiding en de basis is van onze goede naam in het werkveld.

Variva heeft het predicaat “GOED’ gekregen van de onderwijsinspectie bij het vierjaarlijks  onderzoek naar de staat van de instelling. We zijn daar natuurlijk erg trots op!

Opleiding-Van-niveau-3-naar-4

Student Tevredenheid

Belangrijk aspect hierbij is student-tevredenheid. Bij Variva wordt dit hoog gewaardeerd! Een ander belangrijk aspect is natuurlijk het slagingspercentage; met 80% scoren we jaarlijks ruim boven de wettelijke norm.

Onderwijsinspectie

Daarnaast onderzoekt de onderwijsinspectie de kwaliteit van MBO opleidingen. Opleidingen worden met een onvoldoende of voldoende beoordeling gewaardeerd. Voor Variva stelt de onderwijsinspectie vast dat voor zowel onderwijs als examinering dit voldoende is. De rapporten hiervan zijn in te zien via de website: www.onderwijsinspectie.nl (zoek naar scholen Beroeps- en volwasseneneducatie = ‘Variva’)

Het Verslag van Werkzaamheden 2018 is openbaar en opvraagbaar via de administratie.

In november 2017 heeft een specifiek onderzoek plaatsgevonden naar verkorte-opleidingen. Vastgesteld is dat Variva aan alle eisen voldoet, najaar 2019 heeft het vierjaarlijkse onderzoek naar de staat van de instelling plaatsgevonden. De onderwijsinspectie voert dit onderzoek uit. Variva heeft voor het onderzoek naar de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3) het predicaat ‘goed’ gekregen. Een prestatie van formaat waarmee we laten zien dat we ook echt kwaliteit leveren!

NTRO Keurmerk

Variva is sinds september 2017 lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en beschikt over het NRTO-keurmerk

Over-Variva-NRTO_keurmerk-1-300x300

FAQ

Wat zijn de leslocaties?

We hebben locaties in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht (Nieuwegein).

Kan ik studiefinanciering krijgen?

Nee, Variva verzorgt erkende mbo deeltijd opleidingen en studiefinanciering kun je alleen krijgen bij voltijd opleidingen.

Hoeveel uren moet je stage lopen tijdens de opleiding?

Een stage van minimaal 12 uur per week is een verplicht onderdeel van de opleiding (of dienstbetrekking van tenminste 650 uur op jaarbasis).

Heb ik tijdens de schoolvakanties les?

Nee, Variva volgt het schema van de schoolvakanties van je regio.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt de opleidingskosten in 10 termijnen betalen.

Wat studenten zeggen

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim.