Informatie Variva Edu Academy

mbo-certificaten-Pedagogisch-Medewerker

Informatie over Variva

Variva Edu Academy

Variva Edu Academy biedt al 20 jaar opleidingen vol ontwikkeling en perspectief. Variërend van trainingen tot 1-jarige deeltijd MBO-opleidingen.

Kiezen voor Variva is kiezen voor kwaliteit en hoog aangeschreven opleidingen in het onderwijs- en pedagogisch werkveld.  Je vindt ons in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Voor volwassenen zijn we de grootste aanbieder van deeltijd MBO-opleidingen gespecialiseerd in de sector onderwijs, pedagogiek en sociaal werk. Inmiddels hebben we meer dan 1000 studenten!

Opleiding-Sociaal-Werker

Onze docenten

Werkzaam voor variva

Docenten werkzaam voor Variva werken zelf ook in het onderwijs, het werkveld kinderopvang of sociaal werk. Zodoende kennen alle docenten de dagelijkse praktijk.

Werken met en voor kinderen!

Variva wil voor iedereen die werkt met en voor kinderen,  leerlingen en jongeren een oplossing bieden in de vorm van een passende opleiding, bijscholing en nascholing.

Deze opleidingen richten zich op het onderwijsondersteuners en op mensen die werkzaam willen zijn in de kinderopvang en gespecialiseerde ondersteuning voor kinderen en jongeren.

Variva = ontwikkeling

Gespecialiseerd Pedagogisch Werk | Pedagogisch Medewerker Kinderopvang | Onderwijsassistent | Van Niveau 3 naar 4 | Pedagogiek En sociaal werk

Het onderwijs blijft volop in ontwikkeling. Veel scholen wijzigen de werkvormen van de lessen in zowel de basisvorming als de bovenbouw van het VMBO en het ROC.

Daarnaast wordt in het basis- en voortgezet onderwijs steeds meer gewerkt met Onderwijsassistenten. Ook in de kinderopvang en gespecialiseerde ondersteuning voor kinderen en jongeren zijn er volop mogelijkheden.

Brochure aanvragen

Heb je interesse in een van onze opleidingen of wil je meer informatie? Je kunt via onderstaand formulier een brochure opvragen.

Vraag een brochure aan voor een van onze opleidingen:

Naam(Vereist)

FAQ

Wat zijn de leslocaties?

We hebben locaties in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht (Nieuwegein) en Zwolle.

Kan ik studiefinanciering krijgen?

Nee, Variva verzorgt erkende mbo deeltijd opleidingen en studiefinanciering kun je alleen krijgen bij voltijd opleidingen.

Hoeveel uren moet je stage lopen tijdens de opleiding?

Een stage van minimaal 12 uur per week is een verplicht onderdeel van de opleiding (of dienstbetrekking van tenminste 650 uur op jaarbasis).

Heb ik tijdens de schoolvakanties les?

Nee, Variva volgt het schema van de schoolvakanties van je regio.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt de opleidingskosten in 10 termijnen betalen (3,5% opslag).

Wat studenten zeggen

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Mijn naam is Arlinda, 46 jaar en moeder van 2 dochters van 17 en 21 jaar, afgelopen jaar heb de studie pedagogisch medewerker kinderopvang gevolgd bij variva, ik heb dit als erg positief ervaren.

Door onder andere het maken van een goede planning heb ik alle stappen van de studie kunnen doorlopen en heb ik mijn opleiding in 1 jaar met een goed resultaat kunnen afronden en heb ik mijn diploma behaald, met als resultaat dat ik nu de leukste baan heb die er is!

Variva is altijd bereid geweest om in alle opzichten mij goed te begeleiden met de opleiding door bijvoorbeeld mee te denken met de opdrachten die je moet doen voor je stage en examens. Variva is laagdrempelig en erg toegankelijk.

De schooldagen waren heel leerzaam en e r was een ongedwongen sfeer waardoor het leren leuk was. Al met al kijk ik terug op een leuk,  leerzaam en fijn jaar.