Bijscholing Onderwijs

Door continu je kennis en vaardigheden uit te breiden, word je nóg beter in je vak en ben je steeds beter in staat om bij te dragen aan de ontwikkeling en ondersteuning van kinderen.

Maar voor onderwijsassistenten zijn deze regelingen een stuk beperkter en is het aanbod bijna nihil. Gek toch? Onderwijsassistenten leveren doorgaans juist de hulp en ondersteuning bij de meer kwetsbare leerlingen, waarbij een specifiekere kennis noodzakelijk is.Daarom bieden we bij Variva verschillende bijscholingen onderwijs aan.  Onderstaand vind je verschillende cursussen en e-learnings die je kunt volgen als bijscholing onderwijs. Onze cursus pedagogisch concierge is op locatie.

Nascholing-Onderwijs-Basiscursus-onderwijsassistent

Basiscursus Onderwijsassistent

Cursus Onderwijs

Wil jij je oriënteren op een baan als Onderwijsassistent in het primair of voortgezet onderwijs? Volg onze cursus Onderwijsassistent! Wat deze cursus uniek maakt is dat je start wanneer het jou uitkomt en dat het lesprogramma bestaat uit schriftelijke theorie, maar je daarnaast persoonlijk begeleid wordt door een docent. Je staat er dus niet alleen voor!

Nascholing-Onderwijs-onderwijsassistent-VO-en-MBO-

Onderwijsassistent VO en MBO

Cursus Onderwijs

Heb jij de opleiding onderwijsassistent afgerond en wil je de stap maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs of mbo? Onze bijscholing Onderwijsassistent VO en mbo sluit hier naadloos op aan! In deze online cursus leer je alle vaardigheden om ondersteuning te bieden in het onderwijs.

Nascholing-Onderwijs-Ondersteuning-bij-remedial-teaching-1

Ondersteuning bij Remedial Teaching 1

Cursus Onderwijs

Wil jij dolgraag een bijdrage leveren aan de didactische ondersteuning op scholen en ben je in het bezit van je diploma Onderwijsassistent? Ongeveer 1 op de 5 kinderen heeft extra aandacht nodig in het onderwijs. Ondersteuning van een onderwijsassistent is hierbij erg belangrijk en wordt steeds vaker door scholen ingezet. In de cursus Ondersteunen bij Remedial Teaching 1 ligt de focus op het verlenen van professionele didactische ondersteuning.

Nascholing-Onderwijs-Ondersteuning-bij-remedial-teaching-2

Ondersteuning bij Remedial Teaching 2

Cursus Onderwijs

Wil jij dolgraag een bijdrage leveren aan de sociaal-emotionele ondersteuning op scholen en ben je in het bezit van je diploma Onderwijsassistent? Ongeveer 1 op de 5 kinderen heeft extra aandacht nodig in het onderwijs. Ondersteuning van een onderwijsassistent is hierbij erg belangrijk en wordt steeds vaker door scholen ingezet. In de cursus Ondersteunen bij Remedial Teaching 2 richt je je op het verlenen van professionele sociaal-emotionele ondersteuning.

nascholing-onderwijs-Pedagogisch-Concierge-1

Pedagogisch Conciërge 1

Cursus Onderwijs

Als Pedagogisch Conciërge ben je het gezicht van de school! Jij bent het aanspreekpunt voor leerlingen als zij bijvoorbeeld te laat komen, maar ook bij een incident ben jij er als eerste bij. Je hebt als Pedagogisch Conciërge veel contact met de leerlingen en hun ouders. Tijdens deze cursus verbeter je je op het gebied van basisgespreksvaardigheden, pedagogisch handelen, feedback geven en ontvangen, omgaan met grenzen en het contact met ouders en collega’s.

nascholing-onderwijs-Pedagogisch-Concierge-2

Pedagogisch Conciërge 2

Cursus Onderwijs

Pedagogisch Conciërge 2 is een vervolg op de cursus Pedagogisch Conciërge 1. In deze tweede cursus krijg je nog meer handvatten om te voldoen aan de vaardigheden die nodig zijn en de eisen die worden gesteld aan een pedagogisch conciërge. Tijdens deze cursus ligt de focus op meer inzicht in pedagogisch handelen en het herkennen van afwijkend gedrag bij jongeren.

Nascholing-werken-met-baby's

Pedagogisch Conciërge 3

Cursus Onderwijs

Pedagogisch Conciërge 3 bouwt voort op de inhoud van de eerder gevolgde trainingen, Pedagogisch Conciërge 1 en 2. Na de eerste training, die gericht was op ‘Communicatie’, en de tweede training, waarin ‘Gedragsproblemen’ centraal stonden, richt de derde training zich op het onderwerp ‘Persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling’ en biedt conciërges waardevolle tools om te voldoen aan de hoge eisen die aan hun rol gesteld worden.

Bijscholing-Onderwijs-Doorstroom-HBO

Doorstroom HBO

Cursus Onderwijs

Deze bijscholing is bedoeld om je voor te bereiden op een hbo-opleiding binnen het domein Mens en Maatschappij. Help jij graag andere mensen en ben je altijd al maatschappelijk betrokken? En heb je tevens een gevoel voor rechtvaardigheid? Dan zou een hbo-opleiding binnen het domein Mens en Maatschappij wellicht iets voor jou kunnen zijn!

Deze bijscholing biedt de mogelijkheid om gericht te kijken naar de mogelijkheden en eisen van hbo-opleidingen binnen het domein Mens en Maatschappij. Na deze cursus weet je precies wat je kunt verwachten.

Bijscholing Onderwijs

Verdieping, verbreding en verdere professionalisering

Meer informatie?

Heb je interesse in een van onze bijscholingen onderwijs? Je kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen.

Algemene Voorwaarden

15 + 4 =

FAQ

Moet ik stage lopen (of werken) bij een erkend leerbedrijf?

Ja, de stage (of werkplek) moet beschikken over een erkenning. Zie www.stagemarkt.nl of het leerbedrijf erkend is.

Hoelang duurt een bijscholing?

De studieduur is flexibel. Dit ligt aan de snelheid waarmee de e-learning en de opdrachten worden doorlopen. Zie hiervoor ook het kopje ‘studiebelasting’ bij de betreffende bijscholing.

Wordt mijn bijscholing afgesloten met een examen?

Dit verschilt per bijscholing. Zie het kopje ‘studiebelasting’ of ‘examinering’ bij de betreffende bijscholing.

Kan ik meteen starten?

Bij bijna alle bijscholingen kun je starten zodra je toegang hebt tot de e-learning.

Wordt de gehele bijscholing online verzorgd?

De bijscholingen met e-learning zijn geheel online te volgen. Een eventueel praktijkexamen voer je uit op je stage- of werkplek.

Wat studenten van bijscholing onderwijs zeggen

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De onderwijsassistent opleiding bij Variva is van hoog niveau.