Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva

Expressief Talent

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Variva Edu Academy
5.0
2016-03-14T15:19:08+02:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Praktijkgericht

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk ook!

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Variva Edu Academy
5.0
2018-05-14T17:30:29+02:00

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk […]
5
2
Variva Edu Academy

Online Cursus Expressief Talent

Als je kiest voor de cursus Expressief talent kun je daar verschillende redenen voor hebben. Misschien vind je het heel leuk om op verschillende manieren expressief en creatief bezig te zijn. Of  vind je het juist heel belangrijk om dit bij kinderen te stimuleren, maar zeg je van jezelf dat je helemaal niet creatief bent. In deze cursus gaan we er vanuit dat iedereen talent heeft. De een heeft op bepaalde gebieden meer talent dan een ander, maar de andere heeft weer meer talent op andere gebieden. Iedereen heeft zijn eigen talent!

Je gaat verschillende modules volgen die gaan over het onderwerp Expressief talent. In de eerste module ben je bezig zijn met je creatieve ik. Hoe creatief ben jij? Maar ook ga je leren hoe het creatieve proces in elkaar zit en de slag gaan met verschillende manieren van denken.

In de modules die daarna volgen ga je je verdiepen in de verschillende gebieden waar expressief talent mee te maken heeft, namelijk muziek, dans, drama, beeldende vorming, tekenen/schilderen, media en taalexpressie.

De cursus sluit je af met een module over het creatieve kind. In deze module leer je hoe je alle kennis op een juiste manier over kunt brengen op kinderen.

Module 1: Je creatieve ik

 • Je leert hoe je een eigen stijl kunt ontwikkelen op het gebied van expressie;
 • Ook hoe je eigen talenten op het gebied van expressie verder kunt ontwikkelen;
 • Je gaat aan de slag met het begrip “meervoudige intelligenties” en “groei mindset en vaste mindset”.

Module 2: Creatieve denkstrategieën

 • Je herkent hoe je eigen talenten op het gebied van expressie verder kunt ontwikkelen;
 • Je ontwikkelt creatieve denkstrategieën en ontdekt waarom creatief denken belangrijk is voor het (kinder)brein.

Module 3: Het creatieve proces

 • Je leert hoe je zelf een creatief proces kunt doorlopen door verschillende vormen van expressie binnen en buiten je eigen comfortzone;
 • Je leert kinderen inspireren, stimuleert en begeleidt bij het doorlopen van een creatief proces voor de verschillende vormen van expressie;
 • Je gaat aan de slag met procesevaluatie en productevaluatie bij het creatieve proces.

Module 4: Expressieve vakken

 • Je leert wat de discipline muziek, dans en drama inhouden.

Module 5: Beeldende vorming

 • Je leert wat er bij het vakgebied beeldende vorming hoort. Je maakt kennis met verschillende technieken en materialen, maar ook met kunstenaars en kunststromingen.

Module 6: Taalexpressie

 • Je leert wat taalexpressie inhoudt door het maken van een ontdekkingsreis!

Module 7: Het creatieve kind

 • Je leert wat de relatie is tussen de ontwikkeling van de doelgroep en de verschillende vormen van expressie;
 • Je ontdekt de ontwikkelingspsychologische stadia en de mogelijkheden tot het ontwikkelen van expressief talent bij kinderen/jongeren.

Module 8: Werkvormen

 • Je kunt opdrachten voor diverse expressievormen bedenken, aanbieden en begeleiden, die aansluiten bij de mogelijkheden en de ontwikkelingslijn van de doelgroep (vanuit een vraag uit het werkveld);
 • Je kunt geeft voorbeelden geven van (divergente) activiteiten die een beroep doen op creativiteit, experimenteren en ontdekken;
 • Je weet welke creatieve materialen, middelen en werkvormen je in moet zetten om een (creatief) ontwikkelingsdoel te bereiken. Materiaal op basis van de eigen ‘beleving’ (voelen, zien, ruiken, horen, associaties).

Uitvoeren e-learning 32 uur, toetsing 2 uur

Na het maken van de opdrachten en afronding e-learning en toetsing ontvang je een instituutscertificaat van Edu Academy

Lesgeld: € 235,-

(vrijgesteld van BTW).

Voor organisaties kunnen we deze module kosten neutraal aanbieden. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.