Nascholing Kinderopvang BSO 4-8 jaar

Online Cursus | E-learning

In Nederland is er veel vraag naar pedagogisch medewerkers die zich verder verdiepen in het werken op de BSO met kinderen van 4 tot 8 jaar.
Steeds meer scholen hanteren een continurooster, waardoor de kinderen meer tijd op de BSO doorbrengen. Hierdoor groeit de vraag naar pedagogisch werkers die jonge kinderen een aantrekkelijk buitenschools aanbod kunnen doen.

Speciale aandacht is er binnen de cursus voor het observeren van kinderen, het aansluiten bij de belevingswereld en introduceren in de wereld en het zorgen dat verwonderen, verkennen en experimenteren worden gestimuleerd.

Verwonder, verken en experimenteer dus met de cursus BSO 4-8 jaar!

Nascholing-Kinderopvang-BSO-4-8-jaar

Stageduur

Geadviseerd minimaal 55 uur.

}

Duur cursus

De licentie van de e-learning is 6 maanden geldig. De e-learning duurt +/- 10 uur.

Niveau

MBO Niveau 4

Certificering

Dit MBO keuzdedeel is crebo erkend.
Na afronding e-learning ontvang je een instituutscertificaat van Variva Edu Academy.

Over de e-learning BSO 4-8 jaar

Algemeen

In deze online cursus komen alle belangrijke thema’s aan bod die je nodig hebt om te kunnen werken met deze doelgroep. Zo start je de cursus met je verder te verdiepen in de ontwikkeling die kinderen in deze leeftijd doorlopen.

In de tweede module leer je meer over hoe jij je professionele handelen verder kan ontwikkeling.

Module 3 staat in het teken van hoe je aan kunt sluiten op de interesse van de kinderen en hoe je hun ontwikkeling kunt stimuleren door het inzetten van materialen, het bedenken van activiteiten en het toepassen van interactievaardigheden.

In de vierde module onderzoek je wat nodig is om een veilig klimaat te bieden, zowel fysiek als emotioneel.

In de laatste module ga je aan de slag met observeren, registreren en het vertalen van bevindingen naar begeleidingsdoelen en activiteiten.

Na deze 5 modules weet je hoe je bij kan dragen aan optimale ontwikkelingskansen voor de kinderen bij jou op de BSO.

  Studieprogramma

  De cursus bestaat uit 5 modules en 8 lessen. In de cursus krijg je theorie en opdrachten aangeboden. De e-learning sluit je af met een kennistoets.

  Je start de cursus met je te verdiepen in de ontwikkeling die kinderen in deze leeftijd doorlopen. In de tweede module leer je meer over hoe jij je professionele handelen verder kunt ontwikkelen. Module 3 staat in het teken van hoe je aan kunt sluiten op de interesse van de kinderen en hoe je hun ontwikkeling kunt stimuleren door het inzetten van materialen, het bedenken van activiteiten en het toepassen van interactievaardigheden. In de vierde module onderzoek je wat nodig is om een veilig klimaat te bieden, zowel fysiek als emotioneel. In de laatste module ga je aan de slag met observeren, registreren en het vertalen van bevindingen naar begeleidingsdoelen en activiteiten.
  Na deze 5 modules weet je hoe je bij kan dragen aan optimale ontwikkelingskansen voor de kinderen bij jou op de BSO!

  STAGE LOPEN

  Voor het goed doorlopen van deze cursus en het kunnen maken van de praktijkopdrachten wordt geadviseerd om 55 uur stage te lopen gedurende het volgen van de cursus. Dus vanaf de start van de cursus tot en met het behalen van de kennistoets. Hoe lang je over de cursus doet kun je zelf bepalen en met je stageplek afspreken (de licentie van de e-learning is 6 maanden geldig). Je stageplek moet een organisatie zijn waar je kunt werken op de BSO met kinderen van 4-8 jaar. Je stageplek mag ook de plek zijn waar je al werkzaam bent.

  VERWACHTING STAGEPLEK

  Van je stage wordt verwacht dat er een stagebegeleider wordt aangewezen. Je stagebegeleider geeft jou feedback op je handelen in de praktijk. Daarnaast wordt er verwacht dat je met je stagebegeleider opdrachten uit de online cursus kunt doorspreken en om gerichte feedback kan vragen. Je stagebegeleider kijkt geen opdrachten binnen de e-learning na.

  Studiebelasting

  E-learning: +/- 10 uur

  Stage lopen: geadviseerd minimaal 55 uur

  Certificering

  Na afronding e-learning ontvang je een instituutscertificaat van Variva Edu Academy.

  Kosten

  Lesgeld € 135,-

  (Vrijgesteld van BTW)

  Voor organisaties kunnen we deze module kosten neutraal aanbieden! Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden.