Nascholing Specialist leesbevordering

Online Cursus | E-learning

In deze nascholing Specialist leesbevordering verdiep je je in de taalontwikkeling en de leesontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook ga je aan de slag met de thema’s leesbevordering en leesplezier. Daarnaast komt digitalisering aan bod.

Specialist leesbevordering is een erkend MBO keuzedeel!

Nascholing-Specialist-Leesbevordering

Stageduur

Geadviseerd minimaal 55 uur.

}

Duur cursus

De licentie van de e-learning is 6 maanden geldig. De e-learning duurt +/- 12 uur het praktijkexamen duurt +/- 6 uur

Niveau

MBO Niveau 4

Certificering

Na afronding e-learning en examinering ontvang je een erkend MBO keuzedeel certificaat!

Over de e-learning Specialist leesbevordering

Algemeen

In deze cursus verdiep je je in de taalontwikkeling en de leesontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook ga je aan de slag met de thema’s leesbevordering en leesplezier. Daarnaast kom digitalisering aan bod.

  Studieprogramma

  INHOUD VAN DE NASCHOLING

  De cursus bestaat uit 4 modules en 11 lessen. In de cursus krijg je theorie en opdrachten aangeboden. De e-learning sluit je af met een kennistoets. Tenslotte maak je een praktijkexamen op je stageplek.
  In deze cursus verdiep je je in de taalontwikkeling en de leesontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook ga je aan de slag met de thema’s leesbevordering en leesplezier. Daarnaast kom digitalisering aan bod.


  STAGE LOPEN

  Voor het goed doorlopen van deze cursus en het kunnen maken van de praktijkopdrachten wordt verplicht om 55 uur stage te lopen. Dat wil zeggen vanaf de start van de cursus tot en met het behalen van de kennistoets. Hoe lang je over de cursus doet kun je zelf bepalen en met je stageplek afspreken (de licentie van de e-learning is 6 maanden geldig). Je stageplek moet een organisatie zijn waar je kunt werken met kinderen van 0-12 jaar. Je stageplek mag ook de plek zijn waar je al werkzaam bent.


  VERWACHTING STAGEPLEK

  Van je stage wordt verwacht dat er een stagebegeleider wordt aangewezen. Je stagebegeleider geeft jouw feedback op je handelen in de praktijk. Daarnaast wordt er verwacht dat je met je stagebegeleider opdrachten uit de online cursus kunt doorspreken en om gerichte feedback kan vragen. Je stagebegeleider kijkt geen opdrachten binnen de e-learning na. Je dient een praktijkovereenkomst aan te gaan met je stageplek.

  Studiebelasting

  E-learning: +/- 12 uur
  Praktijkexamen: +/- 6 uur
  Stage lopen: geadviseerd minimaal 55 uur

  Certificering

  Specialist leesbevordering 0-12 jaar is een gecertificeerd MBO keuzedeel! Dit betekent dat je een erkend MBO keuzedeel certificaat ontvangt. Dit certificaat wordt ingeschreven in het diplomaregister van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) en is erkend door het ministerie van Onderwijs.

  Kosten
  • Lesgeld € 250,-
  • Examengeld: € 45,-

  (Vrijgesteld van BTW)

  Voor organisaties kunnen we deze module kosten neutraal aanbieden! Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden.

  Inschrijven via werkgever

  Schrijf je in via een aanmeldformulier