Wat zegt de docent over de deeltijd mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker?

mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker

De mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker bij Variva

De mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker is een praktijkgerichte opleiding waarbij jouw werkzaamheden in de kinderopvang centraal staan. Je doet praktijkervaring op door stage te lopen of te werken bij een erkend leerbedrijf.

Lees hier meer over de deeltijd mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker.

Wat zegt de docent van onze mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker?

Kaajal Sardjoe, docent pedagogiek bij Variva, heeft zelf gewerkt in de kinderopvangbranche waarbij ze verschillende functies heeft uitgeoefend. Ze is begonnen als pedagogisch medewerker en is doorgegroeid naar allerlei andere functies zoals: pedagogisch coach, assistent-leidinggevende, locatiemanager en manager kwaliteit en innovatie. Al deze functies hebben ervoor gezorgd dat ze de fijne kneepjes van het vak pedagogisch werk kent.

BIJ VARIVA ZORGEN WE ERVOOR DAT DE LESSEN ZOVEEL MOGELIJK AANSLUITEN OP DE PRAKTIJK

Ik vind variatie en vooral plezier in mijn lessen erg belangrijk, vertelt Kaajal. Als student vond ik het zelf niet fijn om continue naar de docent te luisteren. In de les zorg ik voor een goede afwisseling tussen theorie en actieve individuele en/of samenwerkingsopdrachten.

De opdrachten die ik meegeef in de les sluiten vaak ook aan op je eindverslag. Dit scheelt weer tijd!

In de les bespreken we altijd de opdrachten en is er genoeg tijd en ruimte voor vragen. Omdat het een verkorte studie is ben ik, naast “die ene les in de week”, ook bereikbaar per mail en probeer ik zo snel mogelijk te antwoorden zodat studenten (zoveel mogelijk) rust ervaren tijdens de studie.

”Ik ben per 1 februari 2022 begonnen met de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3. We zijn vanaf de eerste lesdag goed begeleid door Variva en onze slb’er. Wij kunnen met alles bij hen terecht en we hebben erg veel persoonlijk contact. Je wordt als leerling echt gezien en gehoord. Ik ervaar de lessen als erg leerzaam, duidelijk, divers en uitdagend. Iedere les verloopt anders en er wordt geluisterd naar wat de behoeftes zijn, zowel online als op locatie. Ik ben erg blij dat ik terecht ben gekomen bij Variva en via hen mijn dromen kan waarmaken!” – Student Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

 

IN DE LES DOEN WE OOK AAN INTERVISIE

We bespreken een casus/probleem die een student heeft meegemaakt op zijn/haar werkplek en denken met elkaar mee. Mijn motto is: “We zijn nooit te oud om te leren en we leren allemaal van elkaar”. Wat ik daarmee wil zeggen is: waar de een nog niet zo goed in is, kan de ander misschien wel goed in zijn en andersom, zo helpen we elkaar.

Als docent leer ik van mijn studenten en sta ik altijd open voor feedback.

Hopelijk tot gauw in één van onze klassen!

Kaajal Sardjoe

In september start onze mbo-opleiding kinderopvang weer. Schrijf je hier in: Mbo-opleiding kinderopvang  – Variva Edu Academy

 

”Afgelopen jaar heb ik de studie Pedagogisch Medewerker Kinderopvang gevolgd bij Variva, ik heb dit als erg positief ervaren. Door onder andere het maken van een goede planning heb ik alle stappen van de studie kunnen doorlopen en heb ik mijn opleiding in 1 jaar met een goed resultaat kunnen afronden en heb ik mijn diploma behaald, met als resultaat dat ik nu de leukste baan heb die er is! Variva is altijd bereid geweest om mij in alle opzichten goed te begeleiden met de opleiding door bijvoorbeeld mee te denken met de opdrachten die ik moest doen voor je stage en mijn examens. Variva is laagdrempelig en erg toegankelijk. De schooldagen waren heel leerzaam en er was een ongedwongen sfeer waardoor het leren leuk was. Al met al kijk ik terug op een leuk, leerzaam en fijn jaar.” – Student Pedagogisch Medewerker Kinderopvang