Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva
Christa Oudejans Variva

Voorstellen: Docent Christa Oudejans

Graag stel ik mijzelf even voor: Ik ben Christa Oudejans. Sinds eind januari geef ik les aan studenten ‘Onderwijs-Assistenten’ voor Variva op de dinsdagavond in Amsterdam. We zijn al een paar weken ‘onderweg’ en ik vind het enorme leuk om aan gemotiveerde mensen les te geven.

Pedagogiek en onderwijs is waar ik mijn werkende- en privéleven mee bezig ben.

Pabo


Na de Pabo heb ik voor de klas gestaan in het regulier onderwijs. Na verloop van tijd had ik zin in iets anders en ben ik in het speciaal onderwijs gaan werken, terwijl ik ondertussen Pedagogiek studeerde. Op de Mytylschool leerde ik de doelgroep kennen van een leerlingen met een fysieke en cognitieve beperking. Ik kijk terug op een warme en leerzame periode. Daar combineerde ik het lesgeven met intern begeleiden.

In mijn tijd als ambulant begeleider heb ik veel scholen van binnen gezien en veel verschillende leerlingen heb ik ontmoet in mijn periode als leerplichtambtenaar.

Sinds 2010 werk ik als adviseur/trainer bij de CEDgroep en begeleid ik diverse scholen op allerlei gebied, bijv leerkrachten coachen, scholen ondersteunen van zwak naar een basisbeoordeling en implementatie van De Vreedzame School, een burgerschapsprogramma, op scholen. In deze periode ben ik anderhalf jaar schoolleider op een SBO school geweest, hoop gedaan, hoop geleerd en er vooral achter gekomen dat ik als schoolleider helemaal niet zo bezig was met het onderwijs, maar meer met gedoe-dingen. Met deze ervaring erbij kon ik weer terugkomen op mijn oude werkplek. Omdat ik nu eenmaal van lesgeven ben blijven houden, ben ik blij om hier te mogen lesgeven.

Soms neem ik -tot ergernis van mijn 17 jarige zoon- mijn pedagogische en didactische kennis mee naar huis, op IJburg en plaag ik hem met mijn opvoedkundige inzichten.

Een week kent gelukkig meer vrije uren dan werkuren en daarom heb ik tijd over om te sporten, te luieren, te lezen, te koken en vakantie te vieren. Graag spring ik op de fiets naar de stad voor een etentje in een leuke tent met familie, vrienden of vriendlief.

Christa Oudejans

Reacties op “Voorstellen: Docent Christa Oudejans”

 • Aimaiti / Beantwoorden

  Brielle


 • Liz de Bruijn / Beantwoorden

  Beste Christa,
  Na een zeer welwillende en duidelijke telefonische uitleg over de mogelijkheden voor een opleiding aan jullie instituut met Coby, ben ik op jullie site terechtgekomen. Dit ondermeer om jouw persoonlijke praktijkgerichte ervaringen ook nog eens te mogen lezen, blijkt nu. Naast mijn oorspronkelijke motivatie help je mij hiermee, zoals ik ook al dacht aan te voelen, de absolute keuze te maken voor jullie opleidingsinstituut. Ik besluit dan ook mij direct in te schrijven voor de opleiding die eind januari al start.
  En wil je bedanken voor het blootleggen van je persoonlijke ervaringen en die te willen delen.
  Waardoor te zien is hoeveel plezier en invulling er te geven is aan dit vak, wat mag bijdragen aan het geluk van onszelf en onze medemensen.
  Warme groet,
  Liz de Bruijn


Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet weergegeven. Velden met een ster zijn verplicht*

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Variva Edu Academy
5.0
2016-03-14T15:19:08+02:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Goede begeleiding Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau. Corina Boerefijn Onderwijsassistent […]

Praktijkgericht

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk ook!

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Variva Edu Academy
5.0
2018-05-14T17:30:29+02:00

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Praktijkgericht Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik […]
5
2
Variva Edu Academy