Voorstellen Docent: Christa Oudejans

Onderwijsassistent | Amsterdam | Voorstellen Docent Christa Oudejans

Graag stel ik mijzelf even voor: Ik ben Christa Oudejans. Sinds eind januari geef ik les aan studenten ‘Onderwijs-Assistenten’ voor Variva op de dinsdagavond in Amsterdam. We zijn al een paar weken ‘onderweg’ en ik vind het enorme leuk om aan gemotiveerde mensen les te geven.

Pedagogiek en onderwijs is waar ik mijn werkende- en privéleven mee bezig ben.

Voorstellen-Docent-Christa-Oudejans-Variva-Edu-Academy

Pabo

Na de Pabo heb ik voor de klas gestaan in het regulier onderwijs. Na verloop van tijd had ik zin in iets anders en ben ik in het speciaal onderwijs gaan werken, terwijl ik ondertussen Pedagogiek studeerde. Op de Mytylschool leerde ik de doelgroep kennen van een leerlingen met een fysieke en cognitieve beperking. Ik kijk terug op een warme en leerzame periode. Daar combineerde ik het lesgeven met intern begeleiden.

In mijn tijd als ambulant begeleider heb ik veel scholen van
binnen gezien en veel verschillende leerlingen heb ik ontmoet in mijn periode
als leerplichtambtenaar.

Sinds 2010 werk ik als adviseur/trainer bij de CEDgroep en begeleid ik diverse scholen op allerlei gebied, bijv leerkrachten coachen, scholen ondersteunen van zwak naar een basisbeoordeling en implementatie van De Vreedzame School, een burgerschapsprogramma, op scholen. In deze periode ben ik anderhalf jaar schoolleider op een SBO school geweest, hoop gedaan, hoop geleerd en er vooral achter gekomen dat ik als schoolleider helemaal niet zo bezig was met het onderwijs, maar meer met gedoe-dingen. Met deze ervaring erbij kon ik weer terugkomen op mijn oude werkplek. Omdat ik nu eenmaal van lesgeven ben blijven houden, ben ik blij om hier te mogen lesgeven.

Soms neem ik -tot ergernis van mijn 17 jarige zoon- mijn pedagogische en didactische kennis mee naar huis, op IJburg en plaag ik hem met mijn opvoedkundige inzichten.

Een week kent gelukkig meer vrije uren dan werkuren en daarom heb ik tijd over om te sporten, te luieren, te lezen, te koken en vakantie te vieren. Graag spring ik op de fiets naar de stad voor een etentje in een leuke tent met familie, vrienden of vriendlief.

Christa Oudejans

Christa-Oudejans-Variva