Voorstellen Pedagogisch Coach: Gabi Pronk

Samen, in verbinding en naast elkaar tot actie overgaan

Mijn reis door de dynamisch wereld van kinderopvang gaat 22 jaar terug, waarin ik verschillende rollen heb vervuld die mijn passie voor kinderen, mensen, ontwikkeling en groei weerspiegelen.

Tijdens deze reis heb ik de kans gehad om verschillende petten op te zetten. Ik begon mijn avontuur als pedagogisch medewerker in Rotterdam. Na een uitstapje in andere sectoren, kwam ik terug in de kinderopvang. Als bemiddelingsmedewerker bij een gastouderbureau, waar ik families en gastouders samenbracht in een huiselijke omgeving voor kinderopvang. Ik heb genoten van het samenwerken met gastouders, het organiseren van kwalitatief goede opvang en het contact met verschillende ouders.

Maar mijn nieuwsgierigheid stopte daar niet en ik nam de rol van coördinator tussenschoolse opvang op me. Voor verschillende scholen binnen mijn gemeente, verzorgden we een veilige en ontspannen pauze voor veel kinderen. Samenwerken met verschillende scholen, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en veel vrijwilligers was een leuke uitdaging.
Met de drang om zelf verder te groeien, anderen te begeleiden, mijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen en het vormgeven van effectief beleid, bracht me bij de functie van pedagogisch coach en beleidsmedewerker.

Pedagogisch coach en beleidsmedewerker

Hiervoor heb ik verschillende (coach) opleidingen gevolgd om mijn (coach) vaardigheden te ontwikkelen. Sinds een jaar, heb ik mijn passie voor leren en ontwikkelen kunnen delen als docent bij Variva. Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring door te geven aan de volgende generatie kinderopvangprofessionals. Ik geniet van de energie en nieuwe inzichten die dit met zich meebrengt.

Buiten mijn professionele leven ben ik bevlogen en ga graag voor uitdagingen. Of het nu in mijn werk of mijn privéleven is. Ik geloof dat elke uitdaging een kans is om te leren en sterker te worden.

Daarbij ben ik sportief, hou ik van lezen, wandelingen maken over het strand, genieten van de natuur en van lekker eten….

Ik kijk ernaar uit om samen op weg te gaan om de wereld van kinderopvang en coaching nog stralender te maken. Om me met jullie te verbinden, van jullie te leren, kennis te delen en samen te groeien.

Kleurrijke groet,

Gabi Pronk