Voorstellen Pedagogisch Coach: Sandy Markenhof

Pedagogisch-Coach-Sandy

De pedagogisch coach maakt de kinderopvang kleurrijker

 

Hoi allemaal!

Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Sandy Markenhof-van den Ham en ik ben zo’n 20 jaar werkzaam binnen het jeugdwerk en de kinderopvang.

De ontwikkeling van kinderen heeft mij altijd gefascineerd. Ik kan intens genieten van de onbevangenheid, het enthousiasme, de schaamteloosheid en de groei die kinderen doormaken. Ik had dan ook al jong besloten dat mijn werk in de richting van de pedagogiek zou zijn.

Ik ben in 2008 afgestudeerd als Orthopedagoog, waarna ik een aantal jaren werkzaam ben geweest binnen de jeugdhulpverlening. Ik begeleidde ouders en kinderen die net even iets meer ondersteuning nodig hadden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. In 2011 en 2013 ben ik zelf moeder geworden van twee prachtige zonen. Ik besefte me des te meer hoeveel kleur kinderen in zich hebben en wilde die innerlijke kleuren (nog) meer kunnen laten stralen. Ik ben toen verschillende cursussen en opleidingen gaan doen, om naast het stuk pedagogiek ook ontspanning te kunnen bieden. Ik ben yoga, dans en massage gaan geven aan baby’s, dreumesen, peuters en schoolkinderen, al dan niet in combinatie met ouders.

Ik werkte zowel met ouders en hun kinderen als met pedagogisch medewerkers en ‘hun’ kinderen van de groep en kwam op veel verschillende plekken en kinderdagverblijven. Toen in 2018 de wet IKK in werking trad, veranderde er veel binnen de kinderopvang. Ik werd meer gevraagd voor coaching van medewerkers en teams en ook schreef ik verschillende readers voor de pedagogisch medewerkers toegespitst op de vier pedagogische basisdoelen van Riksen-Walraven. Uiteraard verwerkte ik hier de massage, dans en yoga in. Dat schrijven van readers, het geven van workshops aan teams en het overdragen van deskundigheid; ik geniet ervan!

En toen kwam Covid-19….naar verschillende locaties gaan kon ineens niet meer. Schrijven bleef ik doen. Ik merkte dat ik eigenlijk dolgraag meer en vaker (pedagogische) kennis wilde delen en ben toen in het rond gaan kijken. Zo stuitte ik op Variva Edu Academy en ben ik daar sinds November 2020 werkzaam als onder andere docent.

Pedagogisch coach en beleidsmedewerker

Toen ik gevraagd werd om het opleidingstraject tot pedagogisch coach/beleidsmedewerker te gaan begeleiden, heb ik geen moment getwijfeld. Ik kijk er naar uit om elkaar te leren kennen en ieders krachten te versterken, zodat pedagogisch medewerkers de begeleiding blijven krijgen om kinderen (nog) meer te kunnen laten groeien!

Kleurrijke groet,

Sandy