Pedagogisch coach worden? Start in oktober!

11 oktober start de post-mbo opleiding tot pedagogisch coach weer.
Ben je werkzaam in de kinderopvang en train of coach je graag collega’s en nieuwe medewerkers? Dan is onze erkende, online opleiding tot Pedagogisch Coach wellicht iets voor jou.

pedagogisch coach worden

Wat is dat: een pedagogisch coach?

Als pedagogisch coach reflecteer je samen met een team op de huidige werkwijze. Is deze in overeenstemming met wat er in het beleid staat? En is het beleid nog wel actueel en passend? Als blijk dat het beleid en de praktijk niet op elkaar aansluiten, kan de pedagogisch coach dit terugkoppelen en eventueel aanpassen. De coach observeert, stelt coaching plannen op, geeft ontwikkelingsgerichte feedback en informeert en adviseert het management over coaching trajecten. Zo wordt er gewerkt aan het in stand houden én verbeteren van de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang.

Pedagogisch coach worden

Ben je al een tijdje werkzaam als gespecialiseerd pedagogisch medewerker en toe aan een nieuwe uitdaging? Of net afgestudeerd maar nog niet uitgeleerd?
Je kunt de opleiding pedagogisch coach volgen als je in bezit bent van een diploma op minimaal mbo niveau 4 (s)pw, dat zonder aanvullend bewijs kwalificeert voor pedagogisch medewerker in de dagopvang, peuteropvang en/of buitenschoolse opvang. Ook moet je een stageplek hebben waarbij je de mogelijkheid hebt om aan het werk te gaan als pedagogisch coach voor minstens één dag per week.

Inkijkje in de lessen

De opleiding bestaat uit zes lessen die allemaal hetzelfde opgebouwd zijn.

Voorbereiding

Eerst bereidt de student zichzelf voor op de bijeenkomst met de docent door de leerdoelen te checken en de e-learning te doorlopen.

Online bijeenkomst (verplicht)

De theorie uit de e-learning komt vervolgens aan bod tijdens de online bijeenkomst. Er is dan veel ruimte voor eigen inbreng, oefeningen en intervisie. Als toekomstig pedagogisch coach levert de student een actieve bijdrage!

Praktijkopdrachten

Elke les wordt afgerond met één of meerdere praktijkopdrachten. Studenten gaan bijvoorbeeld aan de slag met het opstellen én het uitvoeren van een coaching plan.
De opdrachten worden uitgevoerd door de student en vervolgens nagekeken door de docent. Als deze voldoende worden beoordeeld is de les afgerond.

Interesse?

De post-mbo-opleiding pedagogisch coach van Variva gaat 11 oktober weer van start. Twee weken voor de start van de opleiding krijgen de studenten toegang tot de e-learning. Interesse? Op deze pagina kun jij je inschrijven of meer informatie aanvragen.