Bijscholing
Pedagogisch
Conciërge 3

Training | Begeleiding door docent

De pedagogisch conciërge is een waardevolle aanvulling op het onderwijssysteem, omdat ze bijdragen aan een inclusievere en gepersonaliseerde benadering van het leren, waarbij de behoeften van elke student centraal staan. Als pedagogisch conciërge bied je onder andere individuele begeleiding, geef je studietips en luister je naar de zorgen van studenten, dit alles met als doel hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. Het draait allemaal om het verbeteren van de leerervaring en het creëren van een positieve leeromgeving.

Pedagogisch Conciërge 3 bouwt voort op de inhoud van de eerder gevolgde trainingen, Pedagogisch Conciërge 1 en 2. Na de eerste training, die gericht was op ‘Communicatie’, en de tweede training, waarin ‘Gedragsproblemen’ centraal stonden, richt de derde training zich op het onderwerp ‘Persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling’ en biedt conciërges waardevolle tools om te voldoen aan de hoge eisen die aan hun rol gesteld worden.

Bijscholing-Pedagogisch-Concierge-3

Start

De cursus Pedagogisch Conciërge 3 wordt meerdere keren per jaar verzorgd

}

Duur cursus

De training bestaat uit één dag

Datum

28 maart 2024

20 juni 2024

Les locatie

Nieuwegein

Z

Diploma

Na de bijeenkomst ontvang je een certificaat van deelneming

Pedagogisch Conciërge 1

Pedagogisch Conciërge 1 heeft betrekking op ‘Communicatie’. De inhoud van de dag is in het algemeen gericht op de verbale en non-verbale menselijke contacten, zowel in als buiten de werksituatie.

Pedagogisch Conciërge 2

Pedagogisch Conciërge 2 heeft als hoofdthema ‘Gedragsproblemen’. De inhoud is meer gericht op het dagelijkse werkveld en omdat daarin voor iedere deelnemer andere problemen kunnen voorkomen, is deze meer op maat gericht.

Over de training Pedagogisch
Conciërge 3

Algemeen

Een pedagogisch conciërge beschikt over speciale vaardigheden om op de juiste manier contact te maken met studenten en hen op de juiste manier te motiveren en corrigeren. Als (pedagogisch) conciërge is het belangrijk om goede organisatorische en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen, omdat ze moeten leren omgaan met diverse mensen en situaties. Iedere student is anders, wat de omgang met hen complexer maakt.

De focus van deze training ligt op persoonlijke ontwikkeling. Dit omvat de beroepsontwikkeling van de conciërge en, in nog grotere mate, de persoonlijke ontwikkeling van de mens achter het beroep. In de dagelijkse praktijk neem je beide perspectieven mee en dat wordt soms ‘werken met twee petten op’ genoemd. In gesprekken met deelnemers uit de eerste twee trainingen bleek vaak dat er behoefte was aan dit onderwerp.

Ook in deze training wordt er gewerkt met de drie bouwstenen: jij-zelf, de dagelijkse praktijk en de theorie. Deze elementen vormen een driehoek, zoals in de vorige twee trainingen. Een andere belangrijke driehoek ontstaat door de interactie tussen ‘de mens achter de conciërge’, ‘de conciërge als beroepsbeoefenaar’ en ‘de organisatie’. Uiteraard gaat het in deze derde training ook weer over kennis (weten), inzicht (begrijpen), vaardigheden (kunnen) en attituden (willen) zodat de onderwerpen optimaal kunnen worden gebruikt in uiteenlopende situaties.

 

De opleiding kan ook incompany (binnen je eigen school) worden verzorgd voor groepen vanaf 10 personen.

Programma training

In deze training staat het begrip ”persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling” centraal en worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • De werkmotieven; bewust worden van de personen en omstandigheden die het werk zinvol en aantrekkelijk maken.
  • Gesprekken voeren; structuur en diepgang aanbrengen en het innemen van verschillende perspectieven.
  • Vragen stellen; gesloten, open en actievragen. Doorvragen.
  • Het ijsbergmodel;

-Waarneembaar gedrag.

-Faalangst en zelfvertrouwen

-Eigenschappen

-Normen & Waarden

-Overtuigingen

-Het zelfbeeld

-Over echtheid en rolgedrag

 

  • Ontwikkelingen:

-Bekwaamheidsgebieden

– Deskundigheidsontwikkeling

-Drie basisbehoeften

 

Elk onderwerp begint met een theoretische inleiding die we gezamenlijk doornemen. Vervolgens gaan we over tot de praktische toepassing van de theorie, meestal in duo’s of kleinere groepen. In deze verwerkingsfase leggen we verbanden tussen de geleerde concepten en de persoonlijke situaties en organisatorische context. Ten slotte volgt er altijd een terugkoppeling in de grote groep, waardoor we elkaar beter leren kennen en diepgaande discussies mogelijk worden.

Pedagogisch Conciërge 3 is een vervolg op de training pedagogisch conciërge 1 en 2. Deze training geeft je als conciërge nog meer handvatten om te voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden.

Vooropleiding

De training bestaat uit één dag. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • De werkmotieven
  • Gesprekken voeren
  • Vragen stellen
  • Het ijsbergmodel
  • Ontwikkelingen

Daarnaast biedt de bijeenkomst conciërges de mogelijkheid met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.

Kosten

De cursus Pedagogisch Conciërge 3 bestaat uit twee dagdelen (een werkdag van 9.30u tot 16.30u) en de kosten bedragen € 295,- (vrijgesteld van BTW) inclusief materialen.

Catering € 27,50 (gehele dag koffie/thee/fris en uitgebreid lunchbuffet)

Tot slot

Na de bijeenkomst ontvang je een certificaat van deelneming.

Locatie: ‘t Veerhuis

Adres: Nijemonde 4, 3434 AZ  Nieuwegein