Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva

Nederlands 3F Kinderopvang

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Variva Edu Academy
5.0
2016-03-14T15:19:08+02:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Praktijkgericht

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk ook!

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Variva Edu Academy
5.0
2018-05-14T17:30:29+02:00

Jaimy Lukassen

Facilitair werk / congiërge

Al ruim 3,5 jaar ben ik werkzaam als conciërge. Daarnaast heb ik in acht maanden mijn diploma tot facilitair medewerker / conciërge bij Variva behaald. De lessen zijn erg divers, leerzaam maar vooral praktijkgericht. Wat ik in de les geleerd heb, pas ik nu nog steeds toe in de praktijk. Zo heb ik er plezier van, maar de school waar ik werk […]
5
2
Variva Edu Academy

Nederlands 3F Kinderopvang

Uniek in Nederland: onze no-nonsense aanpak voor resultaat naar 3F mondelinge vaardigheden!

Vanaf 2023 moeten alle pedagogisch medewerkers in de kinderopvang beschikken over taalniveau 3F voor de mondelinge vaardigheden.

Onze bevoegde docenten hebben veel ervaring met het pedagogisch werkveld en Nederlands 3F. Onze aanpak hierin is uniek en anders dat je zou verwachten!

 

We verzorgen een digitale les met de docent Nederlands. Tijdens deze les, die 2 uur duurt, wordt duidelijk gemaakt aan welke eisen je moet voldoen, ook hoe je hier aan kunt werken. We doen dat met groepjes van maximaal 8 personen. Zo krijgt onze docent al een goede eerste indruk van jouw mondelinge vaardigheid.

Aansluitend deze les laten we je een luistertoets maken. Hierna is direct duidelijk of je de officiële mondelinge examens kunt maken; zo ja dan worden hierover afspraken gemaakt.

Uniek: we doen dit voor een deel digitaal en ook voor een deel op locatie van Variva of bij groepen vanaf 16 personen op jouw locatie!
Organisaties kunnen deelnemen aan ons programma maar je kunt ook zelfstandig deelnemen / inschrijven. We plaatsen je dan in een digitale lesgroep van maximaal 8 personen.

Als je nog niet toe bent aan het maken van een examen bieden we onze eigen ontwikkelde methode aan die door studenten als erg duidelijk en praktisch wordt ervaren.

Genoeg geoefend? dan kan je alsnog het examen maken!

Onze aanpak is bewezen effectief met bovendien de laagste prijzen.

Het studieprogramma is alleen van toepassing als je, na het volgen van de digitale les en het maken van een luistertoets, nog extra oefening nodig hebt!

Als extra oefening nodig is,  hebben e-learning ontwikkeld om je mondelinge vaardigheden te vergroten. We sluiten de e-learning af met een toets en als je deze hebt behaald kan je deelnemen aan de mondelinge examens.

Tekstopbouw

In deze module laten we je filmpjes zien over tekstopboouw, wat het inhoudt en waarvoor het dient. Daarna stellen we je daar vragen over. We sluiten af met “Waarom wil je dit weten?” Je wil het ook kunnen toepassen in de praktijk!

Signaalwoorden

Kennis van signaalwoorden zorgt ervoor dat je een tekst beter begrijpt en dat je de vragen die gesteld worden makkelijker én sneller kunt beantwoorden. We hebben daar leuke oefeningen voor. Deze ofeningen zijn vooral filmpjes die je bekijkt waarna je vragen beantwoordt.

Onderwerp en hoofdgedachte

Het onderwerp van een tekst vind je door jezelf de volgende vraag te stellen: over wie of wat gaat de tekst? Het antwoord is één woord of hooguit enkele woorden. De hoofdgedachte is een samenvatting van de tekst in één zin.
We leren je hiermee slim om te gaan zodat je dit kunt toepassen in je mondelinge vaardigheden.

Tekstsoorten en tekstdoelen

Er zijn verschillende soorten teksten en deze hebben ook een doel. Door middel van diverse filmpjes herken je de verschillende soorten teksten en tekstdoelen.

Letterlijk en figuurlijk taalgebruik

Als je met iemand praat, is de kans groot dat je de dingen zegt zoals je ze bedoelt. We noemen dit letterlijk taalgebruik. Wanneer je vertelt dat je lekker buiten hebt gezeten dit weekend omdat het zulk mooi weer was, dan zeg je: “Ik heb heerlijk in het zonnetje gezeten”.

Maar soms bedoel je iets niet letterlijk maar figuurlijk (of beeldspraak). Als je dit weekend je vriendin in het zonnetje hebt gezet, bedoel je niet dat je haar naast jou in een stoel in de zon hebt gezet. Je bedoelt dat je haar extra aandacht hebt gegeven.

Ook hier werken we met filmmateriaal en het beantwoorden van vragen.

Feit, mening, argument

Door de meeste studenten wordt dit als een lastig onderdeel ervaren. Wanneer is iets een feit? Wanneer een mening?  Argumenten onderbouwen een mening. Door de filmpjes en oefeningen word jij hier ook een meester in!

Help, een moeilijk woord, slimme luistermanieren en tips

Sommige personen raken gestrest als ze een moeilijk woord niet begrijpen. Je kunt natuurlijk om uitleg vragen maar er zijn ook andere handige manieren, die leer je hier!  Ook luisteren kan met eenvoudige methodieken veel handiger. Natuurlijk sluiten we af met tips:)

Studiebelasting

Alleen voor degenen  die de e-learning moeten volgen:

Uitvoeren e-learning inclusief oefeningen 16 uur, toetsing 2 uur

Na e-learning ben je klaar voor deelname aan de examens mondelinge vaardigheden.

De meeste pedagogisch medewerkers zullen na de digitale les aan de slag kunnen gaan met de examens.

Het mondelinge examen Nederlands 3F vindt plaats met een bevoegde docent Nederlands / examinator van Variva.

Dit kan op de locatie van Variva maar ook op locatie van de instelling plaatsvinden. Dat geldt ook voor het examen luisteren. Dit kan plaatsvinden op locatie van Variva maar ook (eventueel in combinatie met de mondelinge examens) op de locatie van de instelling. Wij beschikken over een mobiele examenlocatie (bus).

De volgende onderdelen worden geëxamineerd:

Nederlands luisteren 3F

Nederlands spreken 3F

Nederlands gesprekken 3F

Je dient tenminste het cijfer 5,5 te behalen voor de verschillende onderdelen.

Variva is een erkende MBO instelling en het certificaat voldoet aan de eisen van de wet IKK

  • Digitale les (2 uur) met aansluitend luistertoets per persoon € 75,- (max. 8 personen)
  • Mondelinge (her)examens spreken / gesprekken / luisteren € 45,- per onderdeel per persoon
  • E-learning € 90,- per persoon (alleen voor degenen die niet direct kunnen examineren)
  • Ook examinering op locatie, informeer naar de mogelijkheden!

Let op: onze methodiek is bedoeld voor personen die redelijk eenvoudig niveau 3F kunnen behalen en al aan niveau 2F (of vergelijkbaar) voldoen.  Onze ervaring is dat dit geldt voor de meeste pedagogisch werkers. Daarom kunnen wij na deelname aan de digitale les dit duidelijk aangeven.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.