Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

logo Variva

085 90 22 955

info@variva.nl

5 locaties

logo Variva

Basiscursus Onderwijsassistent

CRKBO-Geregistreerde-instelling---NRTO-Keumerk

Goede begeleiding

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Variva Edu Academy
5.0
2016-03-14T15:19:08+02:00

Corina Boerefijn

Onderwijsassistent

Ik heb veel geleerd bij Variva. Door de goede begeleiding van alle docenten heb ik mijn diploma behaald met een prachtig eindresultaat! Het was een jaar van hard werken. Gelukkig gebeurde dit in een ontspannen gezellige sfeer. Als student ervaarde ik dat de docenten naast me stonden. De opleiding bij Variva is van hoog niveau.
0
1
Variva Edu Academy

Basiscursus Onderwijsassistent

Basiscursus Onderwijsassistent primair onderwijs (PO) of voortgezet onderwijs (VO / BVE). De cursus is uniek omdat je, naast het schriftelijk doornemen van het mooie cursusmateriaal, ook wordt begeleid door een docent. Je staat er dus niet alleen voor!

Start flexibel / doorlopend
Voor wie voor iedereen die zich wil oriënteren op het werkveld van de onderwijsassistent
Cursus duur 3 tot 6 maanden (je bepaalt je eigen tempo)
Stage is mogelijk maar niet verplicht
Begeleiding je krijgt een eigen docent die je opdrachten nakijkt
Studiebelasting ongeveer 6 uur per week
Diploma Instituutsdiploma

START EN DUUR VAN DE OPLEIDING

De opleiding kan elk moment in het jaar gestart worden, wanneer het jou het beste uitkomt. De theorie wordt namelijk schriftelijk aangeboden. De opleiding duurt in principe 5 maanden, maar het is mogelijk om je eigen studietempo te bepalen. Wil je de opleiding binnen 5 maanden afronden, dan moet je rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 6 uur per week.

BEGELEIDING TIJDENS DE OPLEIDING

Als je de opleiding volgt krijg je een eigen docent toegewezen aan wie je per mail of telefonisch je vragen kunt stellen. Je huiswerk stuur je per e-mail naar je docent. Binnen 5 werkdagen krijg je het huiswerk gecorrigeerd terug. Je sluit de opleiding af met een schriftelijk examen en een portfolio. Tijdens de opleiding is er vanzelfsprekend de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek waar de gelegenheid wordt geboden tot het stellen van vragen.

INHOUD VAN DE OPLEIDING

De opleiding biedt je de basis van de genoemde onderdelen. Dit betekent dat je, na het succesvol afronden hiervan, voldoende inzicht hebt in het volledige programma van de onderwijsassistent. Natuurlijk moet het je ook duidelijk worden of de volledige MBO-opleiding onderwijsassistent bij je past!

HET EXAMEN

Het examen kan worden afgenomen op het moment dat jou het beste uitkomt, zowel in Eindhoven (dinsdagavonden) als Utrecht (woensdagavonden).
Om de Basisopleiding Onderwijsassistent succesvol af te ronden moet het examen met tenminste het cijfer 5,5 worden afgesloten. Indien dit het geval is ontvang je het instituutsdiploma.

De basiscursus Onderwijsassistent is bedoeld voor iedereen die toe is aan een nieuwe stap in zijn/haar loopbaan. Dit kan bedoeld zijn voor:

  • Zij die nog niet werkzaam zijn in het onderwijs en willen (her)intreden als onderwijsassistent of zich oriënteren in het werkveld.
  • Zij die werkzaam in het onderwijs, bijvoorbeeld de conciërge, die een volgende stap overwegen in hun loopbaan in het onderwijs.

De opleiding is zowel geschikt voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Het is niet verplicht om stage te lopen. Wel biedt de opleiding de mogelijkheid tot een korte stage van een werkdag om kennis te maken met het werkveld.

De basisopleiding onderwijsassistent is vormgegeven rondom de competenties:

Pedagogisch competent

De ontwikkeling en opvoeding van het kind staan hierin centraal, in combinatie met de onderwijsleersituatie.


Didactisch competent

Je leert dat onderwijs op verschillende manieren wordt gegeven. Ook de inrichting van de school, de keuze van materialen en de zorg voor de leerling komen hierbij aan bod.


Organisatorisch en beheersmatig competent

Je kunt activiteiten organiseren en begeleiden. Ook wordt er van je verwacht dat je eenvoudige administratieve handelingen kunt verrichten.

KOSTEN

  • Cursusgeld: € 378,00
  • Materialen en boek: € 64,50
  • Kosten examen € 90,00

Gespreide betaling is mogelijk over een periode van zes maanden, je betaalt dan € 63,00 per maand. Het inschrijfgeld moet vooraf worden voldaan en eventuele examenkosten voorafgaand aan het examen.

De opleiding is voor iedereen die zich wil oriënteren op het werkveld van de onderwijsassistent. Dit betekent dat je, na het succesvol afronden hiervan, voldoende inzicht hebt in het takenpakket van de onderwijsassistent. Natuurlijk wordt ook je toekomst (eventueel vervolgopleiding) duidelijk!

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.